NEMZETKÖZI EUCHARISZTIKUS KONGRESSZUS

BUDAPEST

2021. szeptember 10-12.

 

A tervek szerint szeptember 10-12. (péntek-vasárnap) napokon veszünk részt a plébániai csoporttal a Kongresszus eseményein. Pénteken reggelre tervezzük az utazást, hogy délutánra megérkezzünk Budapestre, illetve a szállásra.

 

PROGRAM:

 

Péntek:      19.00 óra: Forráspont, ifjúsági est Ákos koncerttel a 14-30 éves korosztály számára (a 18 éven felülieknek oltási igazolvány szükséges, mivel zárt térben lesz az esemény)

A csoport többi részével más szabadidős programot szervezünk.

 

Szombat:    10.00 óra: Családi programok a Margit-szigeten

17.00 óra: Szentmise a Parlament előtti téren, utána fáklyás körmenet a Hősök teréig.

Azok számára, akik nem vesznek részt a családi programokon, városnézés lesz Budapesten.

 

Vasárnap:  11.30: Záró szentmise a Hősök terén Ferenc pápával, utána indulás Nagyváradra.

UTAZÁS:

A létszámtól függően vagy busz, vagy vonat. Ezt augusztus közepén tudjuk pontosan megmondani

 

SZÁLLÁS:

A lazarista rendházban Budapesten azok részére, akik nehezebben mozognak. A csoport többi tagja Szobon, a lazaristák kollégiumában tud megszállni. Szobra vonattal lehet kijutni, 50 perc távolságra van Budapesttől. A szállásért sem Szobon, sem Budapesten nem kell fizetni. Ha valakinek van szállás lehetősége rokonoknál, ismerősöknél, úgy is megoldhatja.

 

ÉTKEZÉS:

Mindenkinek magának kell megoldania. Tudunk segítséget nyújtani abban, ha igény lenne arra, hogy közösen rendeljünk ennivalót.

 

KÖLTSÉGEK:

A Kongresszus felsorolt programjai ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Ami pénzbe kerül: utazás, budapesti közlekedés, étkezés. A budapesti közlekedés a 65 év felettieknek ingyenes. A többiek részére több lehetőség van: vonaljegyek (300 Ft/db), 72 órás budapesti bérlet (4150 Ft).

 

OLTÁS:

A szabadtéri szentmisékre a jelenlegi állás szerint nem kérnek oltási papírt. Azok a fiatalok, akik elmúltak 18 évesek és részt szeretnének venni a Forrásponton, kell rendelkezzenek oltási igazolással.

 

JELENTKEZÉS:

Jelentkezni a plébánián lehet augusztus 10-ig.

 

 

További kérdésekkel bátran forduljanak a plébániához!

 

 

SZERETETTEL HÍVUNK ÉS VÁRUNK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT!