2022. szeptember 25. – Évközi 26. vasárnap

1. A héten elkezdődtek a templomudvar felújítási munkálatai. Ennek során megvalósul az esővíz elvezetése úgy a tetőről, mint az udvarról; a bejövő fűtéscsövek cseréje; elektromos hálózat kiépítése az udvaron; a bejárati lépcső újraépítése; a templom körüli sávok, templom előtti tér, valamint a járdák térkövezése; víznyelő rácsok beépítése az udvaron. A munkálatokat a lazarista rend finanszírozza nagyrészt renden belüli pályázati forrásból, valamint saját erőből. Kérjük a Kedves Hívek elővigyázatosságát, megértését és türelmét a munkálatok ideje alatt. A szentmisék a munkálatok alatt is a szokott időkben lesznek.
2. Október 7-9. között vincés férfi biciklis zarándoklatot szervezünk Máriapócsra. Szeretettel hívjuk a férfiakat erre a különös zarándoklatra. Részletekért a plébánián lehet érdeklődni, valamint a honlapon és a Facebook oldalon is megtalálhatóak.
3. Október hónapban indulnak a hittanórák, katekézisek, ministránspróbák. Szeretettel várjuk az elsőáldozásra készülőket 3. osztálytól, vagy 8 éves kortól. Szeretettel várjuk a bérmálásra jelentkezőket 9. osztálytól felfelé. Jelentkezni a plébánián lehet. Bátorítjuk és szeretettel várjuk a gyerekeket a ministráns próbákra. Az ovis-kisiskolás hittan is októberben indul. A hittanórák pontos idejéről még egyeztetünk, és mielőbb közölni fogjuk.
4. Szeptember 26-án, hétfőn a Szent László templomba várják szeretettel a Kedves Híveket, ahol Erdő Péter bíboros úr fog szentmisét bemutatni több püspök atyával együtt a magyar és román Püspökkari Konferencia állandó tanácsának alkalmából, amely hétfőn és kedden Nagyváradon ülésezik. Ezen a napon, (szeptember 26, hétfő) templomunkban nem lesz szentmise.
5. Szeptember 27-én lesz Páli Szent Vince ünnepe. Templomunkban 18.00 órakor lesz az ünnepi szentmise, amelyre szeretettel hívunk és várunk mindenkit, hogy együtt ünnepeljük a lazarista rend és a vincés nővérek alapítóját.
6. Október 2-án, jövő vasárnap, 12.00 órakor lesz az Őssi plébániatemplom búcsúja. Szeretettel várnak mindenkit!
7. Szeretettel ajánljuk a Kedves Hívek figyelmébe a Vasárnap című hetilap írásait.

ISTEN ÁLDÁSÁT KÍVÁNJUK MINDENKINEK AZ ELŐTTÜNK ÁLLÓ HÉTRE!