Húsvét 4. vasárnapja

1.Jövő héten a szokott időben lesznek a szentségekre való felkészítő hittanórák.
2. A fiatal felnőtt csoport részére kedden, 19.30-tól lesz katekézis. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
3. A felnőtt katekézis is újra indul itt a templomban, és szerdán este 19.00 órától várjuk szeretettel az érdeklődőket.
4. Jövő vasárnap lesz az egyházmegyei Szent László ünnep és körmenet a Székesegyháznál, ahová szeretettel várják a város plébániáit. Az ünnepi szentmise 11.30-kor kezdődik a Székesegyház előtti téren. Templomunkban ezért a jövő vasárnap csak 08.00 órakor lesz szentmise! Délután 16.00 órától csendes szentségimádás, 17.00 órától vezetett szentségimádás lesz a templomban 18.00 óráig.
5. Az idei évben is fel lehet ajánlani a jövedelem utáni adó 3,5 %-át a plébánia részére. Amennyiben nem irányítjuk egy plébániához, vagy közhasznú szervezethez sem, akkor az államnál maradnak ezek az összegek. Ha valaki úgy dönt, hogy a plébániát támogatja, a kitölthető nyomtatványok a kis asztalon találhatóak, és május 20-ig lehet leadni őket a plébánián, melyeket továbbítunk az adóhivatal felé. Ha a kitöltéssel kapcsolatban kérdéseik vannak, bátran keressenek bennünket. A nyomtatvány megtalálható a plébánia honlapján is. Fontos, hogy egy lapra kell kinyomtatni mindkét oldalt és úgy kitölteni.
6. A püspök atya legutóbbi körlevele kitér a kézben áldozás helyes módjára is. Legyenek segítségünkre az alábbi sorok: összezárt újjakkal, egyik tenyér legyen a másik fölött (lehetőleg a bal tenyér legyen fölül), és így fogadjuk Krisztus Testét. Ott helyben magunkhoz vesszük és nem visszük el a kezünkben.
7. A mai vasárnap adományait a papnevelés céljaira továbbítjuk.
8. A Vasárnap című hetilap mostani számában most is találunk színes beszámolókat és tartalmas lelki írásokat. Szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe!

Mindenkinek áldott hetet kívánunk a Feltámadt Krisztus békéjével!