HIRDETÉSEK

2021. november 14. – Évközi 33. vasárnap

1. Kérjük tisztelettel, hogy továbbra is figyeljünk a járványügyi előírásokra. Csak a kijelölt helyekre üljünk, és használjunk maszkot.
2. November 20-án, szombaton, Krisztus Király előestéjén arra hívunk mindenkit, hogy kapcsolódjunk be a világméretű szentségimádásba, amely itt templomunkban 17.00 órától kezdődik. Az eseményre a plébánia honlapján is lehet regisztrálni, de ez természetesen nem kötelező.
3. Jövő héten kedden 17.00 órától ovis – kisiskolás hittan, 19.00 órától fiatal felnőtt katekézis, pénteken 16.00 órától elsőáldozási hittan, 19.00 órától ifi hittan lesz. Szeretettel várunk mindenkit! A felnőtt katekézis is hamarosan, az advent előtti héten indul. Ezt is hirdetjük majd.
4. Jövő vasárnap a szentmise adományait a Caritas javára gyűjtjük és továbbítjuk.
5. Felhívjuk a Kedves Hívek figyelmét az egyházi hozzájárulás fontosságára, hiszen a plébánia csak így tud működni. Az éves hozzájárulás a keresethez igazodik, annak 1%-át jelenti, aminek kiszámításában segíthet a kifüggesztett táblázat is. Akiknél ez nem mérvadó, 70,- lej hozzájárulást jelöl meg a püspökség. Köszönjük mindazoknak, akik ezt eddig rendezték, és kérjük, hogy lehetőség szerint év végéig pótolják mindazok, akik elmaradtak. Így tudjuk mi is kiszámítani a plébánia működését.
6. Kora tavasszal, februárban tudjuk elkezdeni a templom belső felújítását. Ehhez kaptunk állami támogatást, de ez nem fedezi teljesen a költségeket. Eddig, az elmúlt időszakban 35.164,- RON adomány érkezett be a felújításra. Ez lefedi a fűtéskorszerűsítés munkálatait, amit elvégeztünk (35.000,- RON-ba került). Most következik az ablakcsere, valamint a belső javítás, festés, amit februárban kezdünk el. Ezek a munkálatok hozzávetőlegesen 170.000,- lejbe kerülnek. A kapott támogatás és a meglévő tartalék mellé még kb. 45.000,- lejt kell összegyűjtenünk. Ebben kérjük a Kedves Hívek segítségét. Az adományokat hétről-hétre a hirdetőtáblán is lehet követni.
7. Templombúcsúnk november 27-én, 11.00 órától lesz, amelyre november 18-tól az esti szentmisék keretében kilenceddel készülünk. Az ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka Ft. Szabó Ervin, Nagyvárad-Olaszi plébános lesz.

Mindenkinek isten áldását kívánjuk az előttünk álló hétre!