HIRDETÉSEK

2021. szeptember 26. – Évközi 26. vasárnap

1. Isten éltesse a fiatalokat, akik a mai napon a bérmálás szentségében részesülnek. Imádkozzunk értük, hogy keresztény felnőttként tudjanak hitünk szerint élni, és arról bátran tanúságot tenni.
2. Ma van a Szentírás Vasárnapja. Megvásárolhaóak különböző méretű Szentírások a kis asztalról. Mindegyik ára ott van a hátoldalon.
3. Szeptember 27-én ünnepeljük Páli Szent Vincét, a lazaristák és a vincés nővérek alapítóját. Templomunkban 18.00 órakor lesz ünnepi szentmise. A szentmise előtt, délután 16.00 órától egy filmet vetítünk le Szent Vince életéről, amelyből jobban megismerhetjük az ő tevékenységét. A film francia nyelvű, de magyar felirattal van. Szeretettel várunk mindenkit!
4. A héten elsőpéntek lesz. Idős, beteg testvéreinkhez ellátogatunk a szentségekkel.
5. Október 3-án, 12.00 órakor lesz az Őssi plébániatemplom búcsúja, amelyre szeretettel hívják a Kedves Híveket!
6. Jövő vasárnap, a hét első vasárnapján templomunkban 16.00 órától csendes szentségimádás, 17.00 órától vezetett szentségimádás lesz, amely 18.00 órakor szentségi áldással zárul.
7. Októberben indulnak majd az elsőáldozásra felkészítő hittanórák. Szeretettel hívjuk és várjuk a gyerekeket! Beíratkozni a plébánián lehet személyesen. A hittanórák időpontját a szülőkkel fogjuk egyeztetni.
8. Október 7-9. között, Magyarok Nagyasszonya ünnepére „Vincés biciklis zarándoklatot” szervezünk férfiak részére Máriaradnára. A táv közel 300 km oda-vissza. Szeretettel hívjuk és várjuk azokat a férfiakat, akik vállalják a három napos biciklis zarándoklatot. Jelentkezni szeptember 30-ig lehet a plébánián. További részleteket a zarándoklatról a honlapon, valamint a plébánia Facebook oldalán lehet olvasni.
9. A Vasárnap című hetilap mostani számában a több írás között olvashatunk Páli Szent Vincéről is a lazarista forrásban.

Mindenkinek isten áldását kívánjuk az előttünk álló hétre!