HIRDETÉSEK

2020. december 20. Advent 4. vasárnapja

 

1. A jövő héten szerdáig lesznek még az adventi hajnali szentmisék. Szerdán nem lesz esti szentmise.
2. December 21-én, hétfőn, az esti szentmise után, 18.45-től egy rövid verses, énekes adventi készületet segítő előadás lesz a templomban két nagyváradi művész: Molnár Júlia színművész és Dombi Dávid művésztolmácsolásában. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit! A program teljesen ingyenes.
3. December 24-én, Szenteste 21.00 órakor lesz a szentmise. A szentmise elején egy kis meglepetés lesz a fiatalok, gyerekek előadásában. Kérünk mindenkit, hogy a szentmiséken a távolságok betartására, maszkviselésre kiemelten figyeljünk. December 25-énés 26-án 08.00, 10.00 és 18.00 órakor lesznek szentmisék. December 27-én, Szentcsalád vasárnapján, szintén 08.00, 10.00 és 18.00 órakor lesznek szentmisék. A 10.00 órai szentmise keretében a házastársak, családjukkal együtt külön áldásban részesülnek.
4. December 26-án, a 10.00 órai szentmise keretében lesz az Egyháztanács eskütétetele.
5. Ma estig még tart a tartós élelmiszerek, tisztítószerek, valamint a pénzadomány gyűjtése a rászorulók megsegítésére. Az élelmiszereket, tisztítószereket a Szent Katalin-szoborhoz, a pénzadományt a kék színű perselybe lehet tenni! Köszönjük mindenkinek az eddigi adományokat!
6. Advent negyedik hetében a nagyváradi egyházmegyében az idősotthonokban dolgozókért imádkozunk.
7. A közelgő házszentelésekkel kapcsolatban hirdetjük, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel, csak azokhoz megyünk el januárban házat szentelni, akik ezt kérik, és külön jelzik a plébánia felé. A házszentelések az előírások betartásával fognak történni. Tehát, akik szeretnék, hogy január első napjaiban szenteljük meg az otthonukat, kérjük iratkozzanak fel a plébánián.
8. A Vasárnap című hetilap mostani számában többek között olvashatunk a Ferenc pápa által meghirdetettSzent József-évről, valamint több tanítást és lelki írást találhatunk magunknak az egész hétre. Szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe!