HIRDETÉSEK

2020. november 1. Mindenszentek ünnepe

 

1. Ma délután 15.00 órától közös imádság lesz az elhunytakért a nagyváradi temető Steinberger kápolnájánál.
2. Ugyancsak ma délután 16.00 órától csendes szentségimádás lesz itt a templomban, amely 17.45-kor litániával és szentségi áldással zárul. 18.00-tól szentmise lesz az új vasárnapi miserend szerint.
3. November 2-án, Halottak napján templomunkban két szentmise lesz: reggel 08.00 és este 18.00-kor.
4. Aki november hónapban vallásos lelkülettel megy el a temetőbe, és imádkozik a megholtakért, minden nap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: tiszta lélek, szentáldozás, ima a pápa szándékára (Hiszekegy, Miatyánk, Dicsőség). Akik Halottak napján meglátogatnak egy templomot, szintén teljes búcsút nyerhetnek. Feltétel: ima a pápa szándékára (Hiszekegy, Miatyánk, Dicsőség).
5. A Hívek és az Egyháztanács javaslatai alapján elkészült a lehetséges Egyháztanács tagok nevének listája, amelyet a hirdetőtáblán és az online felületeken (Facebook, katalintelep.ro) is megtalálhatnak. A Hívek közössége november 8-án fog a vasárnapi szentmiséken szavazni, oly módon, hogy a 16 fős listából 8 nevet kell mindenki megjelöljön, azokat, akiket Egyháztanács tagnak szeretne választani.
6. Mivel a jelenlegi helyzet másként nem teszi lehetővé, online fogjuk a szentségekre való felkészítést megszervezni. A következő napokban személyesen fogjuk felvenni a kapcsolatot az érintettekkel. Még lehet csatlakozni az elsőáldozásra való felkészítőre.
7. Várjuk fiatalok és felnőttek jelentkezését, akik a vasárnapi szentmiséken vállalják a felolvasást, amelyet beosztás szerint végeznének. A beosztást előre elkészítjük, így mindenki tudhatja, hogy mikor kerül sorra. A felolvasásra a seksertyében vagy a plébánián lehet jelentkezni.
8. A Vasárnap című hetilap aktuális számában egy fontos írást találunk a gyászról és annak megéléséről, és egy ismerős arccal is találkozhatunk benne, akiért sokan imádkoztunk, akinek sokan szorítunk. A cikkben beszél megélt tapasztalatáról és a betegség kihívásairól. Szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe!

Mindenkinek áldott hetet kívánunk!