HIRDETÉSEK

2020. március 15. Nagyböjt 3. vasárnapja

1. Amíg az iskolai szünet tart, a plébánián is szünetelnek a hittanórák, katekézisek, foglalkozások.
2. Amíg a különleges intézkedések érvényben vannak, templomunkban visszatesszük a vasárnap esti, 18.00 órai szentmisét, és kérjük a Kedves Híveket, hogy a három misén próbáljunk egyenletesen eloszlani.
3. Jövő héten van a 24 óra az Úrért nevű lelki program, melyet idén rendhagyó módon szervezünk meg. 24 órás csendes szentségimádás lesz a kihelyezett Oltáriszentség előtt péntek estétől szombat estéig, a szentmise kezdetéig. Akik tudnak vállalni egy-egy órát, kérjük iratkozzanak fel a kitett lapra. Egy időpontra többen is lehet iratkozni, illetve bárki bármikor, feliratkozás nélkül is bejöhet a templomba. Mindezt felajánljuk a betegekért és imádkozunk, hogy minél előbb átvészeljük ezeket a nehéz időket.
4. A püspöki konferencia felhívásának értelmében, mellőzzük a szenteltvíztartó érintését, valamint a békeköszöntést a szentmisékben. Ugyanakkor, akik a betegség jeleit észlelik magukon, maradjanak távol a közösségi eseményektől, hogy ne adjuk tovább a fertőzést. Ilyen esetben otthonról kapcsolódhatnak be a televíziós, rádiós, internetes szentmise közvetítésekbe. Ezekben a nehéz időkben napközben mindig nyitva lesz a templom, hogy bármikor betérhessünk imádkozni, elcsendesedni.
5. A nagyböjti időben templomunkban minden pénteken a szentmise előtt 17.15-től keresztutat járunk. Szeretettel várunk mindenkit!
6. Elmarad Nagyváradon a Szent József telepen tervezett misszió és templombúcsú.
7. Szintén elmarad a Rózsafüzér Társulatok egyházmegyei találkozója is.
8. Az alamizsnálkodás a böjt egyik fontos cselekedete. Ezért a nagyböjti időben tartós élelmiszereket gyűjtünk, amelyeket majd Húsvét előtt eljuttatunk rászoruló emberekhez, családokhoz. A tartós élelmiszereket Katalin-nővér szobra alá lehet helyezni. Aki pénzadománnyal szeretné ezt a kezdeményezést támogatni, adományát a kék színű perselybe helyezheti.
9. Elkészültek a sekrestyében az új vizesblokkok, amelyek innen kezdve a Kedves Hívek rendelkezésére állnak. A szentmisék előtt és alatt a külső ajtón át, a templom jobb oldalán lehet ezeket megközelíteni. A mosdókban a helyes kézmosás leírása és kézfertőtlenítők is találhatóak. Kérjük, hogy ezeket alkalmazzuk és használjuk!