HIRDETÉSEK


2020. március 22. – Nagyböjt 4. vasárnapja

  1. A legújabb rendelkezések értelmében a templomokban sem szentmiséket, sem liturgikus cselekményeket nem lehet a hívek jelenlétében tartani.
  2. Vasárnap 10.00 órakor élőben közvetítjük a szentmisét a plébánia Facebook oldalán.
  3. Hétfőtől szombatig 18.00 órakor közvetítjük a szentmiséket templomunkból szintén a plébánia Facebook oldalán. A Kedves Hívek így kapcsolódhatnak be azokba a szentmisékbe, amelyeket elhunyt szeretteikért, vagy a kért szándékukra végzünk.
  4. A Romániai Püspöki Kar 2020. március 22-24. között (vasárnap, hétfő, kedd) imahadjáratra hív mindenkit a koronavírus terjedésének megfékezésére. Kérjük a Kedves Híveket, hogy aki teheti, a fent jelzett napokon, 15-17 óra között, a rózsafüzér négy koszorújának elimádkozásával otthonaikban csatlakozzanak az imahadjárathoz.
  5. Idős testvéreinket különösen kérjük, hogy maradjanak otthonaikban, és bármire szükségük van, bátran forduljanak telefonn a plébániához és megszervezzük a segítségnyújtást (bevásárlás, gyógyszer, stb.).
  6. A rendkívüli állapotra való tekintettel a vasárnapi vagy ünnepnapi szentmisékről felmentésben részesülünk azzal a feltétellel, hogy otthonunkban imádságos lelkülettel, lehetőség szerint a szentmise-közvetítéseket követve megszenteljük az Úr napját.
  7. A diákoknak, pedagógusoknak kívánunk sok türelmet és leleményességet, hogy a tanulást otthonaikból is folytatni tudják.
  8. Ezekben a nehéz napokban egyesítse plébániai közösségünket az imádság. Imádkozzunk a betegekért, az orvosokért, ápolókért, az idősek otthonában dolgozókért, és mindazokért, akik veszélynek vannak kitéve.
  9. A nagyböjti készületünket a Szentírás olvasásával, a Keresztút otthoni imádkozásával, a közös családi imával, lelki könyvek olvasásával éljük meg.