HIRDETÉSEK

 

 1. március 1. – Nagyböjt 1. vasárnapja
 1. Ma a szentmisék után a hamvazkodás szertartásában vehetnek részt azok, akik Hamvazószerdán nem tudtak itt lenni.
 2. A 10.00 órai szentmise végén megáldjuk a rózsafüzér titkokat, és holnap (hétfőn) este, a szentmise után szeretettel várjuk a Társulat tagjait a márciusi találkozóra! A Rózsafüzér Társulat márciusi imaszándéka: „Az egészségügyben dolgozókért, orvosokért, ápolókért, hogy lelkiismeretesen, nagy figyelemmel és türelemmel végezzék munkájukat.”
 3. Ma délután 16.00 órától csendes szentségimádás, 17.00 órától vezetett szentségimádás lesz a templomban, amely 18.00 órakor szentségi áldással zárul. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!
 4. A nagyböjti időben templomunkban minden pénteken a szentmise előtt 17.15-től keresztutat járunk. A keresztút kialakulásáról és a hozzá kapcsolódó tudnivalókról ebben a kis lapban is olvashatunk. Szeretettel várunk mindenkit!
 5. A nagyböjti időben az egyház előírásai szerint tartózkodunk a hangos mulatságoktól, valamint egészséges emberek esetében, tizennégy éves kor fölött a hús fogyasztásától a nagyböjt péntekjein.
 6. Akik jelentkeztek a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, kérjük, hozzanak egy másolatot a személyigazolványukról ma estig, hogy regisztrálni tudjuk őket. Ugyanígy kérjük behozni a 70 lej regisztrációs díjat is.
 7. Az előttünk álló héten a hittanórák és az énekpróba a szokott időben lesznek. Kedden 19.00 órától fiatal felnőtt katekézis, szerdán 19.00 órától felnőtt katekézis lesz. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
 8. Az alamizsnálkodás a böjt egyik fontos cselekedete. Ezért a nagyböjti időben tartós élelmiszereket gyűjtünk, amelyeket majd Húsvét előtt eljuttatunk rászoruló emberekhez, családokhoz. A tartós élelmiszereket Katalin-nővér szobra alá lehet helyezni. Aki pénzadománnyal szeretné ezt a kezdeményezést támogatni, adományát a kék színű perselybe helyezheti. Ezekből is tartós élelmiszereket vásárolunk majd. Isten fizesse mindenki áldozatát!
 9. A jövedelem utáni adó 3,5 %-áról való rendelkezés időszakát módosították, és egyszerűsíteni akarják a folyamatot is, aminek eredményére még várunk, ezért várunk az űrlapok kitöltésével is.
 • A Kedves Hívek figyelmébe ajánljuk a Vasárnap című hetilap írásait is!

 

Mindenkinek áldott nagyböjti készületet kívánunk!