HIRDETÉSEK

 

  1. február 23. – Évközi 7. vasárnap

 

  1. Ma délután, 17.00 órakor szentségimádással kezdődik a Szent László templomban a fogadalmi tridum, majd 18.00 órától szentmise lesz. Hétfőn és kedden is ez lesz a program, amelyre szeretettel hívják és várják a város híveit. A fogadalmi tridum a 32 éves török uralom alóli felszabadulás után született meg 1693-ban, amikor az akkori székeskáptalan így akarta háláját kifejezni.
  2. Február 26-án, Hamvazószerdával, amely szigorú böjti nap, elkezdődik a nagyböjti idő. A hústilalom kötelezi azokat, akik tizennegyedik életévüket betöltötték; a szigorú böjt pedig (hústilalom és háromszori étkezés, amiből egyszer lakunk jól) az összes nagykorúakat kötelezi hatvanadik életévük megkezdéséig. Hamvazószerdán templomunkban 18.00 órakor lesz szentmise a hamvazás szertartásával.
  3. A nagyböjti időben templomunkban minden pénteken a szentmise előtt 17.15-től keresztutat járunk. Szeretettel várunk mindenkit!
  4. A nagyböjti időben az egyház előírásai szerint tartózkodunk a hangos mulatságoktól, valamint egészséges emberek esetében, tizennégy éves kor fölött a hús fogyasztásától a nagyböjt péntekjein.
  5. Akik jelentkeztek a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, kérjük, hozzanak egy másolatot a személyigazolványukról február végéig, hogy regisztrálni tudjuk őket. Ugyanígy kérjük behozni a 70 lej regisztrációs díjat is.
  6. A héten több hittanóra elmarad Hamvazószerda és a Keresztút miatt, valamint abból kifolyólag, hogy csütörtöktől vasárnapig Tasnádon tartunk missziót, és csak egyedül Szabolcs atya helyettesít bennünket. A következő hittanórák lesznek: kedden lesz ovis-kisiskolás hittan és fiatal felnőtt katekézis, szerdán lesz elsőáldozásra való felkészítő. A szerda esti felnőtt katekézis és a pénteki hittanórák elmaradnak.
  7. Elkezdődött a templomban a fűtés korszerűsítése. Köszönjük a Kedves Híveknek az eddigi adományokat! Január hónapban 985,- RON gyűlt össze a belső felújításra. A gyűjtést az év folyamán tovább folytatjuk, hiszen még több munkálat hátra van.
  8. A jövedelem utáni adó 3,5 %-áról való rendelkezés időszakát módosították, és egyszerűsíteni akarják a folyamatot is, aminek eredményére még várunk, ezért várunk az űrlapok kitöltésével is.
  9. A Kedves Hívek figyelmébe ajánljuk a Vasárnap című hetilap írásait is!

 

Isten áldását kívánjuk mindenkinek az előttünk álló hétre!