HIRDETÉSEK

2020. február 2.Urunk Bemutatása, Évközi 4. vasárnap

1. Ma van templomunk örökös szentségimádási napja. A 10.00 órai szentmise után kihelyezzük az Oltáriszentséget, és 16.30-ig csendes szentségimádás lesz. 16.30-tól gitáros dicsőítést, majd 17.15-től vezetett szentségimádást tartunk. A szentségimádás 18.00 órakor szentségi áldással zárul. Szeretettel várunk mindenkit, hogy elcsendesedjünk és erősödjünk az Úr Jézus jelenlétében!
2. Február 3-án, hétfőn, van Szent Balázs püspök ünnepe. A szentmise végén „balázsáldás” lesz. Ugyanúgy február 9-én, vasárnap is lesz balázsáldás azok számára, akik hétfőn nem tudnak itt lenni.
3. Szintén február 3-án, hétfőn, a szentmise után lesz a Rózsafüzér Társulat februári találkozója. A Társulat februári imaszándéka: „Plébániánk betegjeiért.”
4. Február 5-én, szerdán este, a szentmise után várjuk egy rövid megbeszélésre azokat, akik jelentkeztek, hogy be tudnának segíteni a templom takarításába. Ekkor beszélnénk meg ennek a mikéntjét.
5. Február 11-én lesz a Betegek Világnapja. Ez alkalomból a városban a Szent László templomban szolgáltatják ki a betegek kenetét azok számára, akik ezt kérik és oda el tudnak menni. Azok számára, akik nem tudnak oda elmenni, február 16-án, vasárnap, a 10.00 órai szentmise keretében szolgáltatjuk ki ezt a szentséget. Tájékoztató anyagot a betegek kenetéről a kis asztalon találhatunk. Kérjük, hogy akik részesülni szeretnének ebben a szentségben, február 9-én estig jelezzék a plébánián. Február 10-én, a szentmise után lesz egy közös megbeszélés a jelentkezőkkel itt a plébánián.
6. Kilenc hónap választ el bennünket a Budapesti Eucharisztikus Kongresszustól. Már több, mint húsz fő jelentkezett a plébániáról. Kérjük, hogy aki részt szeretne venni, mielőbb jelezze. A plébániai csoport számára a szállást a budapesti rendházunkban és a szobi kollégiumunkban tudjuk megoldani, ezekért nem kell fizetni, csak a szobi szállás és a Budapest közötti utazásnak lesz egy minimális költsége. A Kongresszus kezdetéig minden szentmise után elimádkozzuk azt az imát, amit a kis lapokon találunk.
7. Kedden este, 19.00 órától fiatal felnőtt katekézis lesz. A gyerekek és fiatalok hittanórái, az énekpróba a szokott időben lesznek!
8. Szeretnénk megköszönni Czézár Ceciliának az egy éves kántori szolgálatát, amit a munkahelye mellett is vállalt. Ugyanakkor köszöntjük Strifler Andreát, aki a gyermeknevelési szabadságról visszatért a kántori állásba.

Isten áldását kívánjuk mindenkinek az előttünk álló hétre!