HIRDETÉSEK

2019. December 1. – Advent 1. vasárnapja

 

  1. Ma délután 16.00 órától csendes szentségimádás, 17.00 órától vezetett szentségimádás lesz a templomban.
  2. Az adventi időben a hajnali, Rorate szentmisékkel készülünk Karácsony ünnepére, melyek sorozatát holnap kezdjük. A hajnali 06.00 órai szentmisék után reggelire várunk mindenkit a plébániára. Az esti 18.00 órai szentmisék változatlanul megmaradnak.
  3. A Rorate szentmisék mellett, az adventi időben otthon a hétköznapokban is lehet készülni Jézus születésének megünneplésére. Egy ilyen otthoni készülődésre szeretnénk meghívni a Kedves Híveket, melyet a „Hétköznapok Lelkigyakorlatának” hívnak. Ennek vállalása azzal jár, hogy egy kis füzet segítségével minden nap fél órát kell olvasásra és imádságra szánni napközben, majd este egy rövid visszatekintéssel zárni a napot. Hetente egyszer van egy közös találkozó a plébánián, ahol megbeszéljük az előző hét eseményeit, és megkapjuk a füzetet a következő hétre. A közös találkozók időpontjai: december 1, 8, 15, 22, 19.00 óra. Szeretettel várjuk az érdeklődőket és a jelentkezőket ma délig a plébánia elérhetőségein, vagy személyesen a plébánián!
  4. A mai nappal kezdődően élelmiszer-, valamint pénzadomány-gyűjtést hirdetünk meg a rászorulók megsegítésére. A pénzadományokat a kis asztalon lévő (kék színű) perselybe lehet betenni, a tartós élelmiszereket pedig a sekrestyébe kérjük behozni. Ezekből csomagokat állítunk össze, melyeket karácsonyra plébániánk rászorulóihoz juttatunk el. Előre is köszönjük támogatásukat!
  5. December 2-án, hétfőn a szentmise után szeretettel várjuk a Rózsafüzér Társulat tagjait a decemberi találkozóra. A Társulat decemberi imaszándéka: „Az idei évben plébániánkon megkeresztelt gyermekekért és családjaikért.”
  6. A gyerekek, fiatalok számára a hittanórák a szokott időben lesznek. A fiatal felnőttek számára kedden 19.00 órától lesz hittan. A felnőtt katekézis szerdán, 18.45-től lesz, amelyen ez alkalommal az imádságról fogunk beszélni.
  7. Jövő szombaton, 15.00 órától lesz az egyházmegyei adventi vásár a Székesegyház előtt, ahol plébániánk is részt vesz, majd 19.00 órakor lesz az második adventi gyertya meggyújtása, szintén a Székesegyház előtt.
  8. Ma délután 5-től szeretettel várjuk a gyerekeket és a fiatalokat, hogy előkészítsük a Mikulás-délutánt, neveket húzzunk azokkal, akik be szeretnének kapcsolódni az ajándékozásba. A Mikulás-délutánt jövő vasárnap 16.00 órától tartjuk, ahová szeretettel várunk mindenkit! Ma délután beszéljük meg a karácsonyi szerepet is, így várjuk mindazokat a gyerekeket, fiatalokat, akik ebben részt szeretnének venni. Ugyanakkor folytatjuk készületünket az adventi vásárra is.
  9. Szeretettel ajánljuk a Kedves Hívek figyelmébe a Vasárnap című hetilap írásait, valamint az adventi füzetet, és a kosárban lévő idézeteket Böjte Csaba testvértől.

 

Mindenkinek Isten áldását kívánjuk az előttünk álló hétre!