HIRDETÉSEK

2019. november 24. – Évközi 34. vasárnap

Krisztus a Mindenség Királya      

1. A múlt vasárnap 623,- RON adomány gyűlt össze a Caritas javára.
2. Köszönjük szépen mindazoknak, akik tegnap el tudtak jönni és segítettek a templom és a plébániaudvar takarításában!
3. Ma délután 16.00 órától szeretettel hívjuk a családokat, gyerekeket, fiatalokat, akik be tudnának kapcsolódni az egyházmegyei adventi vásár előkészületeibe. A tavalyi évhez hasonlóan olyan kézműves dolgokat készítünk, amelyeket az adventi vásáron a plébániai sátornál tudunk kínálni.
4. A jövő héten kissé változik a hittanórák rendje a búcsú miatt. Kedden 17.00-kor a kicsik számára, pénteken 16.00-kor a bérmálkozók számára lesz hittan, pénteken 18.00-tól gitár-ének próba, 19.00 órától pedig ifi hittan lesz.
5. Templomunk búcsúünnepére lelkiekben kilenceddel készülünk, melyet a búcsúig minden szentmise után elimádkozunk. Templombúcsúnkat november 27-én, Csodásérmű Boldogasszony ünnepén, 18.00 órakor tartjuk, melyre szeretettel várunk mindenkit! A búcsús szentmise szónoka Ft. Vakon Zsolt, püspöki titkár lesz.
6. Jövő vasárnap délután 5-től szeretettel várjuk a gyerekeket és a fiatalokat, hogy előkészítsük a Mikulás-délutánt, neveket húzzunk azokkal, akik be szeretnének kapcsolódni az ajándékozásba, valamint a karácsonyi szerepről is beszéljünk. Ugyanakkor folytatjuk készületünket az adventi vásárra is.
7. Elindult a plébánia hivatalos honlapja, a katalintelep.ro, ahol hasznos információk vannak és lesznek folyamatosan a plébánia életéről. Továbbá a plébánia történetéről, a templomról, a Csodáséremről, stb. is találunk leírásokat. Köszönet a honlap elkészítéséért Czézár Csanádnak, aki sokat dolgozott annak felépítésén és szerkesztésén.
8. Jövő szombaton, november 30-án 14.00 órától közös adventi koszorú készítésre hívunk mindenkit a plébánia közösségi termébe! A kellékeket, gyertyákat ki-ki maga hozza. Közben lesz gesztenyesütés és tea a gyerekeknek, forralt bor a felnőtteknek. Az elkészült koszorúkat másnap, advent első vasárnapján, a 10.00 órai szentmise keretében áldjuk meg.
9. Ugyancsak jövő szombaton 19.00 órakor lesz az első adventi gyertya meggyújtása a Székesegyház előtt, ahová várják a Kedves Híveket.
10. Az adventi időben a hajnali rorate szentmisékkel készülünk Karácsony ünnepére. A hajnali 06.00 órai szentmisék után reggelire várunk mindenkit a plébániára. Az esti 18.00 órai szentmisék változatlanul megmaradnak.
11. Idén is lehet jelentkezni a hétköznapok lelkigyakorlatára, melyet az adventi időben otthon lehet végezni, és heti egyszer lesz közös megbeszélés. Az első találkozó időpontja: december 1., 19.00 óra, amikor mindenki megkapja a heti füzetet.

Mindenkinek Isten áldását kívánjuk az előttünk álló hétre!