HIRDETÉSEK

 

  1. május 12. – Húsvét 4. vasárnapja

 

  1. A mai vasárnapon az adományokat a papnevelés céljaira gyűjtjük.
  2. Május hónapban az esti szentmisék után elimádkozzuk a Loreto-i litániát.
  3. Plébániánk a Csíksomlyói búcsúra, június 8-án, buszos zarándoklatot szervez. Még lehet jelentkezni.
  4. Május 16-án, csütörtökön, 19.00 órától ifjúsági katekézis lesz a plébánián a 17-35. korosztály számára. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
  5. Május 19-én, vasárnap lesz a Szent László egyházmegyei zarándoknap. Előre hirdetjük, hogy ezen a vasárnapon templomunkban csak reggel 08.00 órakor lesz szentmise azok számára, akik nem tudnak részt venni a 11.00 órakor kezdődő ünnepi szentmisén a székesegyházban. A szentmise főcelebránsa és szónoka Udvardy György pécsi megyéspüspök lesz. Amennyiben az idő engedi, 09.30-tól gyülekezünk a templom előtt, majd 09.45-kor indulunk közösen, gyalogosan a székesegyházhoz.
  6. Május 25-én, szombaton, lesz az Egyházmegyei Családtalálkozó a püspökségen. Már előző este, 24-én, 20.00 órától közös imádságra hívják a családokat a székesegyházba. Vidékről is érkeznek családok, így kérik azon nagyváradi családok segítségét, akik egy éjszakára el tudnának szállásolni egy vidéki családot vacsorával és reggelivel. Kérjük, hogy a részvételi szándékot, vagy adott esetben a vendégfogadás lehetőségét május 20-ig jelezzék a plébánián.
  7. A Vasárnap című újság aktuális számában olvashatjuk Ferenc pápa tanítását a kísértésről, vagyis a „csapdákról”, a missziókról, és a csíksomlyói hármashalom-oltár átalakításáról. Ajánljuk szeretettel mindenki figyelmébe!

 

Áldott hetet kívánunk mindenkinek a

Feltámadt Krisztus örömével és békéjével!