2018.május 27. – Évközi 8. vasárnap

Szentháromság vasárnapja

 

 

  1. A mai vasárnapon 5 gyermek: Balog Erika, Ghiurău Dávid, Kós Mátyás, Porciş Dominik, Kovács Márk; valamint 3 felnőtt: Bodnár András, Sándor Réka és Sándor László járult az első szentáldozáshoz. Isten éltesse őket és az Úr áldása legyen rajtuk!
  2. Május 31-én, csütörtökön lesz Úrnapja, amely parancsolt ünnep. Templomunkban reggel 08.00 órakor lesz szentmise. 18.00 órától a székesegyházban lesz ünnepi szentmise és körmenet, amelyre a város minden plébániáját várják. Ezen a napon a város többi templomában nem lesznek esti szentmisék.
  3. Június 2-án, szombaton, 17.00-18.00 óra között szentségimádás lesz a templomban, amelyet a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében hirdetnek meg világszerte. Ebbe szeretnénk mi is bekapcsolódni, és kérjük a Kedves Híveket, hogy péntekig jelezzék részvételi szándékukat, ugyanis plébániánkkal regisztrálni fogunk a központi bizottságnál, és a körülbelüli létszámot is meg kell adnunk. Hétfőtől a Kedves Hívek személyesen is regisztrálhatják magukat az internetes felületek segítségével, melyeket majd hétfőn közzé teszünk.
  4. Június 8-9-én lesz az Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó. Pénteken délutántól a középiskolás diákokat várják, szombaton pedig már csatlakozhatnak az ötödik osztályosnál nagyobb diákok is. Plébániánk fiataljaival szeretnénk ezen a találkozón részt venni, kérjük a fiatalokat, hogy június 5-ig jelentkezzenek!
  5. Július 2-7 között idén is szeretnénk megszervezni a plébániai napközi tábort. A részleteket hamarosan közöljük. Szeretettel várjuk a 4-18 év között gyerekeket, fiatalokat!
  6. A héten elsőpéntek lesz, időseinket, betegeinket meglátogatjuk a szentségekkel.
  7. A Vasárnap című hetilap mostani számában olvashatunk egy érdekes cikket az alázatról, találunk benne lazarista forrást, és megismerkedhetünk az újonnan kinevezett temesvári püspökkel.

 

MINDENKINEK ISTEN ÁLDÁSÁT KÍVÁNJUK AZ ELŐTTÜNK ÁLLÓ HÉTRE!