HIRDETÉSEK

 

 1. március 25. – Virágvasárnap

 

 1. Plébániánk nagyheti szertartásának időpontjai a mellékelt lapon olvashatóak.
 2. A szent három nap alatt (nagycsütörtök, nagypéntek, nagyszombat) és húsvétvasárnap a szertartások előtt és közben gyónási lehetőséget biztosítunk. Kérjük a Kedves Híveket, használják fel a lehetőséget, ünnepeljenek tiszta lélekkel, éljenek húsvétkor a szentségekkel.
 3. Nagypénteken 15.00 órától Városi keresztutat járunk a székesegyháznál. Plébániánk a nyolcadik állomás elmélkedését fogja imádkozni. Ugyancsak a székesegyháznál plébániánk fiataljai szerepjáték keretében jelenítik meg Jézus keresztútját. Mindenkit szeretettel várunk! A nagypénteki adományokat a Szentföld javára gyűjtjük.
 4. Nagyszombaton 09.00 – 18.00 óra között szentsír látogatására lesz lehetőség. Azok, akik vállalni tudnak egy órát a szentsírnál, kérjük, iratkozzanak fel a kitett lapra. Köszönjük!
 5. Nagyszombat este, a feltámadási szentmise után ételszentelést tartunk. A szentelni való ételeket a templom szentélye közelében kérjük elhelyezni. Ételszentelést – igény szerint – a húsvétvasárnapi szentmisék után is végzünk.
 6. A feltámadási szentmisére lesznek 3 lejért megvásárolható műanyagtartós gyertyák, de ki-ki hozhat saját gyertyát is, melyet a bevonuláskor, a keresztségi fogadalmak megújításakor és a körmeneten használunk.
 7. Ma este lezárjuk a nagyböjti élelmiszergyűjtési kezdeményezést, hogy jövő héten legyen idő a csomagok összeállítására és eljuttatására. Adományaikat a rászorulók nevében is köszönjük!
 8. Nagyhéten és a Húsvét utáni héten plébániánkon nem lesz hittanóra és felnőtt katekézis.
 9. Sok köszönet jár azoknak az önkénteseknek, akik a mai jótékonysági vásárt, és a vásár termékeit előkészítették! Isten fizesse meg nekik!
 10. A Vasárnap újság aktuális számában olvashatunk a szent zenéről, találhatunk egy rövid lazarista forrást, és szeminaristánk, Gáll Dávid lektorrá avatását is láthatjuk benne.

 

Mindenkinek áldott nagyböjti időt kívánunk!