HIRDETÉSEK

 

  1. január 14. – Évközi 2. vasárnap

 

  1. Amint már ismeretes a Kedves Hívek számára, 2020-ban Budapesten szervezik a Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszuszt. Ezt az eseményt itt a nagyváradi egyházmegyében is egy tematikus előkészületi idő előzi meg, melyet a püspök atya karácsonyi körlevelében eukarisztikus útnak nevezett, és arra hívja az egyházmegye híveit, hogy közösen induljunk el ezen az úton. 2018-ban, az előkészület első évében az Úr Jézus mélyebb megismerését tűzte ki célul a püspök atya, majd 2019-ben a közösség megélésén lesz a hangsúly, végül 2020-ra a tanúságtétel és Isten szeretetének meghirdetése kerülnek a lelki élet központjába.

Az első év mottóját olvashatjuk a templomban kihelyezett zászlón. Továbbá a püspök atya több gyakorlati szempontot is meghatározott a plébániai közösségek számára, amelyek segítségével elmélyíthetjük a Jézus Krisztusról való ismereteinket és jobban megélhetjük a vele való személyes kapcsolatot. Ezekre majd rendszeresen visszatérünk az év folyamán és igyekszünk a plébánia lelkipásztori tevékenységét ezek köré szervezni.

  1. A jövő héten a plébánián újra indulnak a hittanórák: kedden 16:00 órakor és szombaton 11:00 órakor. Jövő vasárnaptól az énekes-gitáros próbák is újra indulnak.
  2. Január 20-29 között megszervezésre kerül a Keresztény Egység Imahete, melynek részletes programját a kihelyezett plakáton lehet olvasni. Ennek keretében január 20-án, 17:00 órakor a fiatalok és hittanosok számára lesz közös ima a székesegyházban, majd 21-én, 17:00 órakor szintén a székesegyházba várják a város híveit plébánosaikkal együtt közös imádságra.
  3. A Vasárnap című hetilap aktuális száma igazán tartalmas írásokkal jelent meg. Többek között olvashatunk a nevelésről, a világiak szolgálatáról az egyházban, valamint találunk tanítást és lelki írásokat is. Szeretettel ajánljuk a Kedves Hívek figyelmébe!

 

Mindenkinek Isten áldását kívánjuk az előttünk álló hétre!