1. december 3. – Advent 1. vasárnapja

 

 1. Az adventi időben szeretnénk folytatni a reggeli roráte misék sorozatát, amellyel karácsony ünnepére, Krisztus érkezésére készülünk. Ezért az adventi időben templomunkban hétfőtől szombatig 06:00 órától hajnali szentmisét tartunk, amelyre szeretettel várunk mindenkit. A mise után reggeli teára és harapnivalóra várjuk a fiatalokat és idősebbeket egyaránt. Az esti szentmisék változatlanul 18:00 órakor lesznek.
 2. December 8-án, pénteken, a Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepe van. Parancsolt egyházi ünnep. Templomunkban 06:00 és 18:00 órakor lesz szentmise.
 3. December 8-án 17:00 órakor lesz a Várad-Velencei Plébániatemplom búcsúünnepe. Szeretettel várnak mindenkit az ünnepi szentmisére!
 4. A mai nappal kezdődően élelmiszer, valamint pénzadomány gyűjtést hirdetünk meg a rászorulók megsegítésére. A pénzadományokat a kis asztalon lévő (kék színű) perselybe lehet betenni, a tartós élelmiszereket pedig a sekrestyébe kérjük behozni. Ezekből csomagokat állítunk össze, melyeket karácsonyra plébániánk rászorulóihoz juttatunk el. Előre is köszönjük támogatásukat!
 5. December 9-én, szombaton, 15:00 órától adventi vásár lesz a székesegyháznál, melyre szeretettel várnak mindenkit. Az összegyűlt adományokat a püspökség a Szent László-lovasszobor elkészítésére szeretné fordítani.
 6. Advent 2., 3. és 4. vasárnapján, a délelőtt folyamán itt a templom előtt jótékonysági vásár lesz azokból a termékekből, melyet plébániánk hívei készítettek. Az így összegyűlt adományokat rászorulók megsegítésére szeretnénk fordítani.
 7. Jövő vasárnap, 17:00 órától Mikulás-estet szervezünk, felelevenítve Szent Miklós püspök jóságát és tanítását. Ma délután szeretettel várjuk a gyerekeket és fiatalokat, hogy a Mikulás-esthez szükséges előkészületeket megtegyük, illetve, hogy a karácsonyi szerep beosztását és részleteit is megbeszéljük.
 8. Ma este 19:00 órától várjuk megbeszélésre mindazokat, akik holnaptól kezdik a hétköznapok lelkigyakorlatát.
 9. December 4-én, hétfőn, az esti szentmise után szeretettel várjuk a Rózsafüzér Társulat tagjait a szokásos találkozóra.
 10. A Rózsafüzér Társulat decemberi imaszándéka: „Az idősekért, hogy családjuk és a keresztény közösségek által támogatva bölcsességükkel és tapasztalataikkal együttműködjenek a hit továbbadásában és az új generációk nevelésében.”
 11. A Vasárnap című hetilap aktuális számában olvashatunk az adventi időről, a fiatalok szerepéről az egyházban, valamint megtaláljuk Ferenc pápa tanítását a szentmiséről. Szeretettel ajánljuk a Kedves Hívek figyelmébe!

Mindenkinek áldott adventi időszakot kívánunk!