2017. november 26. – Évközi 34. vasárnap

Krisztus a Mindenség Királya

 

  1. November 27-én lesz templomunk búcsúja, Csodásérmű Boldogasszony ünnepe. Az ünnepi szentmise 18:00 órakor kezdődik, melynek főcelebránsa és szónoka: Mons. Fodor József Helynök Úr. Szeretettel várunk mindenkit!
  2. Az adventi időben a Rorate szentmisék mellett otthon a hétköznapokban is lehet készülni Jézus születésének megünneplésére. Egy ilyen otthoni készülődésre szeretnénk meghívni a Kedves Híveket, melyet a „Hétköznapok Lelkigyakorlatának” hívnak. Ennek vállalása azzal jár, hogy egy kis füzet segítségével minden nap fél órát kell olvasásra és imádságra szánni napközben, majd este egy rövid visszatekintéssel zárni a napot. Hetente egyszer van egy közös találkozó a plébánián, ahol megbeszéljük az előző hot eseményeit, és megkapjuk a füzetet a következő hétre. A közös találkozók időpontjai: december 3, 10, 17, 23, a szentmisék után. Szeretettel várjuk az érdeklődőket és a jelentkezőket november 30-ig!
  3. Jövő vasárnappal elkezdődik az adventi időszak. Ezt megelőzően november 2-án, szombaton 14:00 órától adventi koszorút készítünk. Szeretettel várjuk a gyerekeket, fiatalokat szüleikkel együtt, hogy elkészítsük templomunk és otthonaink adventi koszorúját. Kérjük, hogy a kis koszorúkhoz mindenki hozzon magával kellékeket. Az elkészült adventi koszorúkat másnap, advent 1. vasárnapján a 10 órai szentmisében megáldjuk.
  4. Az adventi időben szeretnénk folytatni a reggeli roráte misék sorozatát, amellyel karácsony ünnepére, Krisztus érkezésére készülünk. Ezért templomunkban hétfőtől szombatig 06:00 órától roráte szentmisét tartunk, amelyre szeretettel várunk mindenkit. A mise után reggeli teára és harapnivalóra várjuk a fiatalokat és idősebbeket egyaránt. Az esti szentmisék változatlanul 18:00 órakor lesznek.
  5. A Kedves Hívek figyelmébe ajánljuk a Vasárnap című hetilap aktuális számát igazán tartalmas írásokkal, tanításokkal és tanúságtételekkel, melyek segíthetnek a lelki növekedésben.

Mindenkinek Isten áldását kívánjuk az előttünk álló hétre!