HIRDETÉSEK

 

  1. augusztus 20. – Szent István király

 

  1. Augusztus 26-án, délután 16.00 órától a Püspöki Palota kertjében megszervezésre kerül a Szent László Családi Nap. Színes programokkal várják a gyerekeket szüleikkel és nagyszüleikkel együtt. Bátorítjuk a családokat, hogy minél többen vegyenek részt ezen a színes délutánon!
  2. Augusztus 27-én, vasárnap 12.00 órakor lesz a Biharszentjánosi templom búcsúja. Szeretettel várunk mindenkit!
  3. Plébániánk buszos zarándoklatot szervez szeptember 8-án Máriaradnára. A 19 fős busz megtelt, jelentkezni már csak várólistára lehet. Az utazás költsége 43 RON. A máriaradnai kegytemplomot 250 évvel ezelőtt szentelték fel, így az idei évben oda zarándoklók részesei lehetnek ennek az ünnepi eseménynek. Az ünnepi szentmise 11.00 órakor kezdődik.
  4. Szeptember 10-én, vasárnap, egyházmegyei zarándoklat lesz Szentjobbra, egyházmegyénk ősi kegyhelyére. Az ünnepi szentmise 11.00 órakor kezdődik, melynek főcelebránsa Bábel Balázs, kalocsai érsek lesz. Amennyiben leszünk annyian, hogy nagy busszal utazzunk, az utazás ára 10 RON lesz. Kisebb busz esetén valamivel nagyobb költségre lehet számítani. Kérjük, hogy részvételi szándékukat mielőbb jelezzék a sekrestyében, vagy a plébánia elérhetőségein.
  5. Ma délután indulunk a fiatalokkal, 13 fővel, a plébániai táborba Szobra, a lazaristák kollégiumába, ami a Duna partján fekszik, 70 km-re Budapesttől. A 6 nap alatt lesz túrázás, közösségi programok, budapesti városnézés, stb. Imáikban gondoljanak ránk a jövő hét folyamán.
  6. A tábor miatt ezen a héten, szerdán illetve pénteken délután elmaradnak a szokásos foglalkozások, illetve játékok itt a plébánián. Vasárnap délután változatlanul szeretettel várjuk a gyerekeket, fiatalokat közös játékra, beszélgetésre.
  7. A Vasárnap című hetilap aktuális számában többek között olvashatnak a német egyház helyzetéről, a művészet és a liturgia kapcsolatáról, az önkéntességről és a körülöttünk élő egyház életéről.

 

Mindenkinek Isten áldását kívánjuk az előttünk álló hétre!