1. augusztus 13. – Évközi 19. vasárnap

 

  1. Augusztus 15, kedd Szűz Mária mennybevételének főünnepe (Nagyboldogasszony). Templomunkban 08.00 és 10.00 órakor lesznek szentmisék. Este 18.00 órakor nem lesz szentmise itt a Katalintelepen. Ezen a napon van a Székesegyház búcsúja, melyre szeretettel várják a Kedves Híveket. Az ünnepi szentmise 18:00 órakor lesz, melyet Böcskei László megyés püspök mutat be.
  2. Plébániánk buszos zarándoklatot szervez szeptember 8-án Máriaradnára. Kérjük, hogy az érdeklődők mielőbb jelentkezzenek a sekrestyében, vagy a plébánia elérhetőségein, hiszen a létszám függvényében tudjuk az utazás részleteit összeállítani. A máriaradnai kegytemplomot 250 évvel ezelőtt szentelték fel, így az idei évben oda zarándoklók részesei lehetnek ennek az ünnepi eseménynek. Az ünnepi szentmise 11.00 órakor kezdődik.
  3. Augusztus 26-án, délután 16.00 órától a Püspöki Palota kertjében megszervezésre kerül a Szent László Családi Nap. Színes programokkal várják a gyerekeket szüleikkel és nagyszüleikkel együtt. Bátorítjuk a családokat, hogy minél többen vegyenek részt ezen a színes délutánon! A részvételi szándékot kérjük a sekrestyében vagy a plébánia elérhetőségein jelezzék!
  4. Plébániánk tábort szervez augusztus 20-26. között Szobra, a lazaristák kollégiumába, ami a Duna partján fekszik 70 km-re Budapesttől. A 6 nap alatt lesz túrázás, közösségi programok, budapesti városnézés, stb. Az alsó korhatár: 13 év. További részleteket a jelentkezési lapokon lehet találni, illetve személyesen is lehet érdeklődni a plébánián.
  5. A Vasárnap című hetilap aktuális számában többek között olvashatunk a vincés lelkiségről, megtaláljuk Ferenc pápa tanításait, és betekintést nyerhetünk az élő egyház színes eseményeibe.

 

Mindenkinek Isten áldását kívánjuk az előttünk álló hétre!