HIRDETÉSEK

 

  1. június 4. – Pünkösdvasárnap

 

  1. Holnap, pünkösdhétfőn templomunkban 18.00 órakor lesz szentmise.
  2. Pünkösdhétfőn 12.00 órakor Ft. Fügedy Antal atya ezüstmiséjét ünnepli Mezőbikácson.
  3. Június 10-én, szombaton Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó lesz, melyre szeretettel várják az ötödik osztályosnál nagyobb fiatalokat. Jelentkezni június 7-ig a sekrestyében, vagy a plébánia elérhetőségein lehet.
  4. Június 10-én, szombaton az esti szentmise után, 19.00 órától templomunkban előadás lesz a vincés lelkiségről. Az előadás a lazaristák és a vincés karizma születésének 400. jubileumi éve keretében lesz, előadója Vass Csaba CM lazarista atya. Szeretettel várunk mindenkit az előadásra és az utána következő agapéra.
  5. Június 11-én Szentháromság vasárnapja. Ezen a délutánon lesz a nagyváradi plébániák zarándoklata a Vártemplomba. Gyülekezés és indulás 17.00 órakor a velencei templomból lesz, 18.00 órától pedig szentmise a Vártemplomban. A nagyváradi plébániák híveit várják az eseményre, ezért jövő vasárnap a város templomaiban – beleértve a mi templomunkat is – nem lesz esti szentmise.
  6. A Rózsafüzér Társulat júniusi imaszándéka: Hogy a húsvéti ünnepek elmúltával ne aludjon ki szívünkben a hit lángja, hanem tegyünk róla tanúságot a mindennapokban. Hétfőn, június 5-én az esti szentmise után megtartjuk szokásos találkozónkat a Társulat tagjai számára.  
  7. Június utolsó hetében napközi tábort szervezünk a plébánián. Az 5-18 év közti korosztály számára egész napos programok lesznek: foglalkozások, játékok, kirándulás, lelki események. Szeretettel várunk minden érdeklődőt! A szülők részéről az utazási és étkezési költségekhez kérünk hozzájárulást. Jelentkezni és bővebb információt kapni a sekrestyében, vagy a plébánia elérhetőségein lehet.
  8. Holnap, pünkösdhétfőn kirándulást szervezünk a gyerekek, fiatalok és szüleik számára Körösrévre. Lesz vízesés- és barlanglátogatás, kis túrázás, szalonnasütés és szabadtéri szentmise. Indulás hétfőn reggel a vasútállomásról a 7.30-as vonattal, visszatérés Nagyváradra 20.40-kor, szintén a vasútállomásra. Érdeklődni a plébánián lehet.
  9. A Vasárnap című katolikus hetilap mostani számában különféle írásokat találhatunk az idén 450 éves csíksomlyói búcsúval kapcsolatban, egy szép cikket olvashatunk a Szentlélek ajándékáról, beszámolót az amerikai elnök látogatásáról a pápánál, és a gyerekekhez is szól egy oldal pünkösd ünnepéről.

 

Mindenkinek Isten áldását kívánjuk az előttünk álló hétre!