HIRDETÉSEK

  1. június 11. – Szentháromság vasárnapja

 

  1. Ma, Szentháromság vasárnapján lesz a nagyváradi plébániák gyalogos zarándoklata a Vártemplomba. A zarándokokat 16.00 órától várják a nagyvárad-velencei templomba, ahol rózsafüzér imádsággal, énekekkel és szentgyónással készülnek, majd 17.00 órától indulnak a Vártemplomba. A zarándoklat csúcspontja a 00 órakor kezdődő szentmise, melyet Böcskei László megyés püspök Szent László királynak, az egyházmegye alapítójának közbenjárását kérve mutat be a nagyváradi Vártemplomban. A szentmise szónoka Kiss Albert, nagyvárad-olaszi plébános. Ezen a napon a város többi templomában elmaradnak az esti szentmisék.
  2. Június 15-én, csütörtökön lesz Krisztus Szent Teste és Vére, Úrnapja. Parancsolt ünnep. Templomunkban reggel 08.00 órakor lesz szentmise. 18.00 órától a székesegyházban lesz ünnepi szentmise és körmenet, melyre a város minden plébániáját várják. Ezen a napon a város többi templomában nem lesznek esti szentmisék.
  3. Jövő vasárnap, június 18-án, plébániánkon a 10.00 órai szentmisében elsőáldozás lesz. Hatan készülnek, hogy először találkozzanak a szentáldozásban Jézussal. Kérjük a Kedves Híveket, hogy imáikkal kísérjék elsőáldozásra készülő gyermekeinket.
  4. Június 26 – július 1 között plébániánkon napközi tábort szervezünk. Szeretettel várjuk az 5-18 év közti fiatalokat, akiknek egész napos programok lesznek. Jelentkezési határidő: június 20. Kérjük, az érdeklődők idejében jelentkezzenek, hogy kiszámíthassuk a szükséges étkezési és utazási költségeket. Köszönjük!
  5. A Vasárnap című hetilap aktuális számában olvashatunk egy interjút Veres András püspökkel, melyet a csíksomlyói búcsú után készítettek vele, találunk egy tanítást a három beavató szentség egyikéről, az Oltáriszentségről, olvashatunk a csángók búcsújárásáról, a mai példaképekről, és több nagyváradi vonatkozású írással is találkozhatunk.

 

Mindenkinek Isten áldását kívánjuk az előttünk álló hétre!