HIRDETÉSEK

 

  1. április 2. – Nagyböjt 5. vasárnapja
  2. Április 6-án, csütörtökön 17.30-tól a nagyváradi- és környékbeli plébániák találkozója lesz a Nagyváradi Székesegyházban. A Szent László Év keretében szervezett program a következőképpen alakul:

– gyülekező

– konferencia-beszélgetés

– szentmise

Plébániánk híveivel 16.30-kor indulunk templomunk elől a székesegyház felé. Ezen a napon nálunk és a nagyváradi plébániákon nem lesz esti szentmise, mindenkit a székesegyházba várnak szeretettel. Kérjük, minél többen vegyenek részt e jeles eseményen.

  1. Ezen a héten lesz első péntek. Plébániánk időseit, betegeit meglátogatjuk a szentségekkel.
  2. A Rózsafüzér Társulat áprilisi imaszándéka: Imádkozunk azokért, akik a húsvéti időben nem akarnak élni a szentségekkel, hogy visszataláljanak az Úrhoz, és lelkileg ők is új életre támadjanak. Április 3-án, hétfőn a szentmise után megtartjuk a Rózsafüzér Társulat szokásos találkozóját. Szeretettel várjuk a Társulat tagjait!
  3. Jövő vasárnap virágvasárnap. Az ünnepi barkaszentelés a 10.00 órai szentmise elején lesz. Plébániánk biztosít valamennyi barkát, de ezen kívül a Kedves Hívek is elhozhatják saját ágaikat a szentmisére.
  4. Ebben a nagyböjti időben is meghirdetjük a plébániánk rászorulóit megsegítő élelmiszergyűjtési akciónkat. A tartós élelmiszereket a fennmaradó két hétben kérjük a sekrestyébe behozni. Aki pénzadománnyal szeretné támogatni kezdeményezésünket, legyen szíves adományát a kitett perselybe helyezni. Köszönjük szépen támogatásukat!
  5. Április 22-én kerül megrendezésre a VII. Partiumi Regionális IFI Találkozó, a Partiumi Háló Egyesület rendezésében, Nagyváradon a Kanonok-sor 13. szám alatt. Az idei találkozó témája a „Párkapcsolatok”, amelyet a szervezők számos szórakoztató programmal és játékkal színesítenek. A nap előadója Ft. Tóth Attila Levente. Jelentkezés 13 éves kortól lehetséges. További információk és elérhetőségek a plakáton, valamint az esemény Facebook-oldalán.
  6. A Vasárnap című hetilap aktuális száma színes tartalommal jelent meg. Többek között olvashatunk a vegyes házasságokról, a Szent László-év nagyváradi programjairól, az internethez köthető virtuális barátságokról, a babonákról és hiedelmekről, az olajfa érdekességeiről és nem utolsó sorban a máriaradnai idei évfordulóról.