1. február 19. – Évközi 7. vasárnap
  1. A püspökség rendelkezése nyomán ezen a vasárnapon gyűjtést rendezünk a szíriai emberek megsegítésére. A gyűjtés – Ferenc pápa sürgető szavait követve – a Karitász Konföderáció kezdeményezésére történik, az ország minden templomában. A mai perselypénzt a Caritas-nak továbbítjuk, ahol gondoskodnak az adományok célba juttatásáról. Köszönjük a Kedves Hívek támogatását!
  2. Február 21-én, kedden, 17.00 órakor, Boldog Szilárd vértanú püspök tiszteletére a székeskáptalan, a papság és hívek jelenlétében ünnepélyes vesperást tartanak a nagyváradi székesegyházban, melyre szeretettel várnak mindenkit. Ez alkalommal kerül átadásra „A Hit Szolgálatában” elnevezésű egyházmegyei érdemérem.
  3. Február 25-én, szombaton az esti szentmise után templomunkban előadást tartunk a lazaristák alapítójáról, Páli Szent Vincéről. Az előadó Bényei Botond CM atya lesz, aki a lazaristák és a vincés karizma 400. jubileuma keretében beszél az alapító, Szent Vince életéről. Szeretettel várunk mindenkit!
  4. Tegnap, szombaton megtartottuk a plébániai farsangi mulatságot. Köszönjük szépen a részvételt, a szervezést, a segítséget!
  5. A Vasárnap című hetilap mostani számában olvashatunk Jakab Antal, erdélyi püspök életéről és tevékenységéről, a lazaristák 400 éves jubileumáról, a harangszó történetéről, és találunk egy érdekes interjút a jezsuiták nemrég beiktatott tartományfőnökével is.

 

Mindenkinek Isten áldását kívánjuk az előttünk álló hétre!