1. január 22. – Évközi 3. vasárnap

 

  1. Január 25-én, szerdán Pál apostol megtérésnek ünnepe van. Ez a nap a lazaristák számára főünnep, ugyanis rendünk alapítója, Páli Szent Vince ezen az ünnepen tartotta első missziós beszédét az egyik franciaországi faluban, ahonnan elindult a Misszióstársaság Lazaristák élete. Szeretettel várunk mindenkit a 18 órakor kezdődő szentmisére!
  2. Ebben az évben rendünk – az egész Vincés Családdal együtt – a Misszióstársaság Lazaristák és a vincés karizma 400-ik évfordulóját ünnepli. Páli Szent Vince 1617-ben kezdte el a népmissziók szervezését, és innen indult el a Misszióstársaság Lazaristák élete. Ugyanebben az évben szervezte meg az első Szeretetegyesületet laikus hívek számára, hogy karitatív tevékenységükkel segítsenek a rászorulókon. A jubileumi év megnyitása budapesti rendházunkban lesz, január 28-án, szombaton. Az évforduló alkalmával rendtársainkkal együtt kéthavonta előadásokat fogunk tartani az alapítónkról, a rendünkről, a lelkiségről, a Vincés Családról, amelyeket itt, a Szt. Katalin Telepen is megszervezünk. Az előadások időpontját majd idejében hirdetjük.
  3. Múlt vasárnap a 10 órai mise után megtartottuk az első próbát az alakuló gitáros-énekes csoport számára, amelyen szép számban jelentek meg gyerekek, fiatalok. Köszönjük az érdeklődést, a részvételt, és további kitartó lelkesedést kívánunk!
  4. Január 21-én, szombaton elkezdődtek a plébániai hittanórák. Az elsőáldozás előtt állók számára szombaton 10 órakor, az elsőáldozás vagy bérmálkozás utáni csoport számára 11 órakor kezdődik a hittanóra. Szeretettel várjuk a jelentkezőket!
  5. Szeretnénk felhívni a Kedves Hívek figyelmét az egyházadó fontosságára. Kimutatásunk szerint 35 család – akik nyilvántartásunkban szerepelnek – még nem rendezte a múlt évi egyházközségi hozzájárulását. Köszönjük, hogy nem csupán lelkiekben, imádsággal, hanem anyagilag is támogatják templomunk és plébániánk fenntartását.
  6. A Vasárnap újság mostani számában több nagyváradi vonatkozású cikket is találunk, továbbá olvashatjuk Ferenc pápa tanítását a modern bálványokról, és a fiatalokat fenyegető veszélyekről is tájékozódhatnak a családok.

 

Mindenkinek Isten áldását kívánjuk az előttünk álló hétre!