2017. február 5. – Évközi 5. vasárnap

 

  1. Ezen a héten február 2-án volt Urunk bemutatása, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. A szentmise keretében megszentelt gyertyákból még lehet vinni, az értük szánt adományokat kérjük, a perselybe helyezzék.
  2. Az elmúlt héten volt Szent Balázs püspök és vértanú emléknapja. A szent nevéhez kapcsolódó balázsáldást ezen a vasárnapon is, minden szentmise után kiszolgáltatjuk azoknak, akik az emléknapon nem tudtak eljönni templomba.
  3. Február 11-én lesz a Betegek világnapja. Ez alkalomból a nagyváradi Székesegyházban február 11-én, szombaton 11 órakor szentmise keretében kerül sor a betegek szentségének kiszolgáltatására. Kérjük mindazok jelentkezését, akik – megfelelő ok miatt – szeretnék felvenni a betegek szentségét. Jelentkezni személyesen lehet, minden szentmise kapcsán a sekrestyében. A határidő február 9., csütörtök.
  4. A betegek szentségének felvétele előtt a jelentkezők felkészítőn vesznek részt, amely plébániánkon február10-én, pénteken az esti szentmise után lesz megtartva. Kérjük, hogy minden jelentkező vegyen részt a felkészítésen, mert ez alapján lesz kiállítva az az igazolás, amelynek bemutatásával vehető fel a szentség a Székesegyházban.
  5. Ma, február első vasárnapján lesz templomunkban az Örökös szentségimádás. A 10.00 órai szentmise után kitesszük az Oltáriszentséget, amely az esti szentmiséig lesz az oltáron. Az esti szentmisét megelőzően, 17.00 órától vezetett szentségimádás lesz. Kérjük a Kedves Híveket, hogy a templom bejáratánál elhelyezett lapon iratkozzanak fel, mikor tudnak csendes szentségimádást vállalni. Bátorítunk mindenkit, használja fel ezt a lehetőséget az elcsendesedésre, a személyes imára, amelyet az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus előtt mond el.
  6. A Vasárnap című hetilap mostani számában olvashatunk a betek világnapjával összefüggésben álló lourdes-i csodákról, olvashatjuk Ferenc pápa felnőtteknek és gyerekeknek szóló tanítását, és betekinthetünk az egyházi élet színes eseményeibe.

 

Mindenkinek Isten áldását kívánjuk az előttünk álló hétre!