1. december 4. – Advent 2. vasárnapja

 

  1. Jövő héten folytatjuk roráte szentmiséink sorozatát. Hétfőtől szombatig 06:00 órakor szeretettel várjuk a kedves Híveket, hogy együtt készüljünk karácsony ünnepére, Krisztus eljövetelére. Köszönjük, hogy szép számban vesznek részt a hajnali miséken, és további kitartást kívánunk az adventi zarándokúton! A roráte misék után egy kis reggelire várunk mindenkit.
  2. Adventi időben az esti szentmisék változatlanul megmaradnak.
  3. December 5-én, hétfőn az esti szentmise után szeretettel várjuk találkozóra a Rózsafüzér Társulat tagjait.
  4. Ezen a héten elhunyt plébániánk egyik ismert személyisége és a Rózsafüzér Társulat egyik csoportvezetője, Szlávik Anna. Temetése december 5-én, hétfőn 15:00 órakor lesz Nagyváradon, a Steinberger kápolnától. Lelki üdvéért ugyanazon a napon, 18.00 órakor mutatunk be gyászmisét. Nyugodjon békében, Isten fogadja be örök országába!
  5. December 8-án, csütörtökön a Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepe van. Parancsolt egyházi ünnep. Templomunkban 06:00 és 18:00 órakor lesz szentmise.
  6. December 8-án 17:00 órakor lesz a Várad-Velencei Plébániatemplom búcsúünnepe. Szeretettel várnak mindenkit az ünnepi szentmisére.
  7. A mai nappal kezdődően élelmiszer, valamint pénzadomány gyűjtést hirdetünk meg a rászorulók megsegítésére. A pénzadományokat a kis asztal melletti perselybe lehet betenni, a tartós élelmiszereket pedig a sekrestyébe kérjük behozni. Ezekből csomagokat állítunk össze, melyeket karácsonyra plébániánk rászorulóihoz juttatunk el. Előre is köszönjük támogatásukat!
  8. A Vasárnap újság e heti számában olvashatunk az adventi idő érdekességeiről, a 25 éves Vasárnap újság múltjáról. Megtalálhatjuk a ferencesek elmélkedéseit az adventről és a karácsonyról, illetve egy beszámolót is találunk az Irgalmasság szentévének gyümölcseiről.