1. november 27. – Advent 1. vasárnapja

 

Idén templomunk búcsúját, Csodásérmű Boldogasszony ünnepét, november 28-án, hétfőn 18 órakor tartjuk, amely nap egyben Labouré Szt. Katalin, a csodásérem látnokának ünnepe. A szentmise főcelebránsa Ft. Fejes Rudolf Anzelm, premontrei apát lesz. A szentmisét a Mária Rádió élőben közvetíti. Mindenkit szeretettel várunk!

A mai vasárnappal elkezdődik az adventi időszak. Az adventi időben szeretnénk egy régi hagyományt, a reggeli roráte miséket életre kelteni, amellyel karácsony ünnepére, Krisztus érkezésére készülünk. Ezért templomunkban a holnapi nappal kezdődően, hétfőtől szombatig 06:00 órától roráte szentmisét tartunk, amelyre szeretettel várunk mindenkit. A mise után reggeli teára várjuk a fiatalokat és idősebbeket egyaránt.

Adventi időben az esti szentmisék változatlanul megmaradnak.

Ezen a héten első péntek lesz. Plébániánk időseit, betegeit meglátogatjuk a szentségekkel.

December 3-án, szombaton jótékonysági adventi vásár lesz a püspöki palota kertjében. A megvásárolható termékeken kívül zenés program is lesz, valamint a Mikulás is ellátogat a vásárba.

A hagyományhoz híven karácsonyi műsorral szeretnénk készülni Szentestére, melyre szeretettel várjuk a gyermekek, fiatalok jelentkezését 5-15 éves korig. Már most a mise után is jelezhetik, hogy szeretnének-e a műsorban szerepet vállalni. A szerepet a lazarista atyák és Blanka nővér fogják betanítani. A próbák vasárnaponként a 10 órai szentmise után lesznek. A jelentkezéseket mielőbb várjuk!

A Vasárnap újság aktuális számában olvashatunk a Nagyváradon megtartott kórustalálkozóról, olvashatjuk Ferenc pápa tanítását arról, hogyan kell türelmesen elviselni a kellemetlen embereket, és megismerhetjük az adventi idő érdekességeit. A kisebbek is találhatnak olvasnivalót benne. A Keresztény Élet-ben olvashatunk a család keresztény értelméről, és összefoglaló leírást találunk a száz éve született Csorba Győzőről.