HIRDETÉSEK

  1. november 20. – Krisztus Király vasárnapja

 

  1. Ma Krisztus Király ünnepe van. Ezen a napon lezárjuk az Irgalmasság Szentévét. Hálát adunk a lelki ajándékokért, amelyekben az év során részesedtünk, és kérjük továbbra is az Úr irgalmas jóságát.
  2. Ezen a vasárnapon templomainkban Caritas-gyűjtést tartunk. A mai perselypénzt a rászorulók étkeztetésének támogatására fordítják. Köszönjük a Hívek nagylelkű adományait e nemes cél megvalósítására!
  3. Idén templomunk búcsúját, Csodásérmű Boldogasszony ünnepét november 28-án, hétfőn 18 órakor tartjuk, amely nap egyben Labouré Szt. Katalin, a csodásérem látnokának ünnepe. A szentmise főcelebránsa Ft. Fejes Rudolf Anzelm, premontrei apát lesz. Templomunk búcsújára szentkilenceddel készülünk, amelyet november 19-én elkezdtünk, és minden szentmise után elimádkozunk.
  4. Holnaptól egy héten keresztül a Mária Rádió tőlünk fogja közvetíteni a szentmisét, valamint a búcsús szentmisét is. A rádió műsorideje miatt a szentmisék időpontja a következőképpen alakul:

 

November 21. HHétfő:            18:00

November 22. Kedd:             08:00

November 23. Szerda:          18:00

November 24. Csütörtök:     08:00

November 25. Péntek:           18:00

November 26. Szombat:        18:00 (ezen a napon nincs közvetítés)

November 27. Vasárnap:     08:00, 10:00 és 18:00

Vasárnap 9:30-tól a rózsafüzért, 10:00 és 18:00 órától a szentmisét közvetítik.

 

  1. Jövő vasárnappal elkezdődik az adventi időszak. Ezt megelőzően november 26-án, szombaton 14:00 órától adventi koszorút készítünk. Szeretettel várjuk a gyerekeket, fiatalokat szüleikkel együtt, hogy elkészítsük templomunk és otthonaink adventi koszorúját. Ez alkalommal velünk lesz Módi Blanka vincés nővér is. Kérjük, hogy a kis koszorúkhoz mindenki hozzon magával kellékeket. Az elkészült adventi koszorúkat másnap, advent 1. vasárnapján a 10 órai szentmisében megáldjuk.
  2. Az adventi időben szeretnénk egy régi hagyományt, a reggeli roráte miséket életre kelteni, amellyel karácsony ünnepére, Krisztus érkezésére készülünk. Ezért templomunkban hétfőtől szombatig 06:00 órától roráte szentmisét tartunk, amelyre szeretettel várunk mindenkit. A mise után reggeli teára várjuk a fiatalokat és idősebbeket egyaránt.
  3. Adventi időben az esti szentmisék változatlanul megmaradnak.
  4. A Vasárnap című hetilap mostani számában többek között összefoglaló elemzést találhatunk az amerikai elnökválasztásról, továbbá a Bábes-Bolyai Tudományegyetem 20 éve indult teológiai karáról, kulturális és vallási programokról is olvashatunk. Az egészségsarokban a betegségek megelőzéseivel kapcsolatban kaphatunk fontos tanácsokat. Egy fiatal orvos pedig a betegséggel és szenvedéssel való találkozásait írja le. A Keresztény Élet című hetilap pedig a Kárpát-medence eseményeit és a teljes magyar egyházzal kapcsolatos írásokat tartalmazza.