1. november 13. – Évközi 33. vasárnap

 

  1. Jövő vasárnap Krisztus Király vasárnapja, az egyházi év utolsó vasárnapja. Ezen a napon zárjuk le az idei szentévet, az Irgalmasság Szentévét. Hálát adunk a lelki ajándékokért, amelyekben az év során részesedtünk, és kérjük továbbra is az Úr irgalmas jóságát.
  2. Jövő vasárnap egyházmegyénk templomaiban Caritas-gyűjtést tartunk. Az idei gyűjtés leginkább a rászorulók étkeztetésének támogatására történik. Kérjük a Hívek nagylelkű adományait e nemes cél megvalósítására.
  3. Közeledik templomunk búcsúja, Csodásérmű Boldogasszony ünnepe. Idén november 27-én van advent 1. vasárnapja, így az ünnepi misét más időpontban kell megtartanunk. A búcsús szentmise 2016. november 28-án, hétfőn 18 órakor lesz megtartva, amely nap egyben Labouré Szent Katalin, a csodásérem látnokának ünnepe is. Szeretettel várjuk a város papságát és híveit erre az ünnepi alkalomra!
  4. Templomunk búcsúünnepére lelki téren kilenceddel készülünk, amelyet minden szentmise után elimádkozunk. A kilenced kezdési időpontja november 19. szombat lesz.
  5. Már most hirdetjük, hogy a templombúcsú előtti héten minden nap a Mária Rádió tőlünk fogja közvetíteni a szentmisét, valamint a búcsús szentmisét is. Ebből kifolyólag azon a héten a misék időpontja megváltozik. Az időpontokat jövő vasárnapjak hirdetjük.
  6. A Vasárnapi hetilap mostani számában olvashatunk a marosvásárhelyi katolikus iskola ügyéről, a szenvedés „Miért?”-jeiról egy fiatal szemszögéből, a szentjobbi ifjúsági zarándoklatról, továbbá az egyházi élet eseményeiről. Az egyik cikkben a nagyváradi székesegyházba elzarándokolt hívek fogalmazzák meg gondolataikat a zarándoklattal kapcsolatban.