HIRDETÉSEK

2021. augusztus 15. – Nagyboldogasszony

1. Ma este 18.00 órától lesz a Székesegyház búcsúja. Az ünnepi szentmisét a püspök atya mutatja be, amelyre szeretettel várják a város plébániáit is.
2. A budapesti Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatban a közeljövőben fogjuk tájékoztatni a részletekről mindazokat, akik jelentkeztek. A püspökség a kongresszus minden napján indít buszt Budapestre, amely reggel megy és este jön. Így is lehet jelentkezni, aki csak egy-egy napra szeretne menni. Pénteken a fiatalokat várják, szombaton a családokat, vasárnap pedig mindazokat, akik a pápai szentmisén szeretnének részt venni. Ennek a jelentkezésnek a határideje augusztus 20.
3. Augusztus 28-án, szombaton egész napos rendezvényre hívják és várják az egyházmegye családjait. A püspöki palotában és annak kertjében lesznek a programok, amelyek 10.00 órakor egy előadással kezdődnek a szülők számára, amíg a gyerekek számára más programok lesznek. Lesz közös ebéd, délután szentmise, bábszínház, ugyanakkor meg lehet látogatni a püspöki palotában megnyílt kiállítást, a nap pedig az este 7 órakor kezdődő koncerttel zárul. A nap meghívott előadója Ft. Ilyés Zsolt, a sepsiszentgyörgyi Szent József-templom plébánosa lesz. Jelentkezni a plébánia elérhetőségein lehet.
4. A Vasárnap című hetilap mostani számában Boldogasszony nyomán több írást olvashatunk liturgiáról, gyógynövényekről, népszokásokról, amelyek az ünnephez kapcsolódnak, valamint megtaláljuk a Pálos István atyával készült interjú folytatását is. Szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe!

MINDENKINEK ISTEN ÁLDÁSÁT KÍVÁNJUK AZ ELŐTTÜNK ÁLLÓ HÉTRE!