1. február 21. – Nagyböjt 1. vasárnap

 

  1. Ma délután Boldog Bogdánffy Szilárd vértanú püspök születésének 110. évfordulóján 17.00 órakora székeskáptalan tagjai a jelenlévő papokkal és hívekkel közösen esti dicséretet (vesperást) végeznek a nagyváradi székesegyházban. A szertartás végén pedig átadásra kerül a „A hit szolgálatában” elnevezésű egyházmegyei érdemérem.
  2. A nagyböjt idején templomunkban pénteken és vasárnap 17.00 órától keresztútra hívunk és várunk mindenkit szeretettel.
  3. Az alamizsnálkodás a böjt egyik fontos cselekedete. Ezért a nagyböjti időben tartós élelmiszereket, tisztítószereket, tisztálkodási szereket gyűjtünk, amelyeket majd Húsvét előtt eljuttatunk rászoruló emberekhez, családokhoz. A tárgyi adományokat Katalin-nővér szobra alá lehet helyezni. Aki pénzadománnyal szeretné ezt a kezdeményezést támogatni, adományát a kék színű perselybe helyezheti. Ezekből is tartós élelmiszereket vásárolunk majd. Isten fizesse mindenki áldozatát!
  4. Elindultak a szentségekre való felkészítő hittanórák. Az elsőáldozásra való felkészítő pénteken, 16.00 órától, a bérmálkozásra való felkészítő szombaton 10.00 órától lesz. Ez azok részére szól, akik 2019 őszén kezdték még el a felkészülést.
  5. A Vasárnap című hetilap mostani számában a hasznos tanítások és írások mellett egy érdekes interjút olvashatunk Pál József Csaba temesvári püspökkel is. Szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe!

 

Mindenkinek Isten áldását kívánjuk az előttünk álló hétre!