2020. június 21. – Évközi 12.vasárnap 

 

  1. A járványügyi hatóságok újabb rendelkezései az eddigi szigorítások további, fokozatos feloldását tették lehetővé. Továbbra is figyelve a belső terekre vonatkozó óvintézkedésekre (zárt terekben a védőmaszk használata, az előírt 2 méter fizikai távolság megtartása, kezek rendszeres fertőtlenítése), a jelenlegi előírások lehetővé teszik, hogy a templomokban mutassunk be nyilvános szentmiséket. A létszám miatt ez egyenlőre a hétköznapi szentmiséket érinti. Jövő vasárnap 10.00 órakor szabadtéri szentmise lesz a templomudvarban, melyet élőben is közvetítünk. A hétköznapi szentmisék élő közvetítése megszűnik.
  2. Június 27-én, szombaton, Szent László király ünnepén, Nagyváradon 18.00 órakor a Székesegyháznál lesz búcsús szentmise, amelyre szeretettel várják a Kedves Híveket. Ezen a napon templomunkból nem lesz szentmise.
  3. Meghosszabbították és még tart a jövedelem utáni adó 3,5 %-áról való rendelkezés időszaka. Akik úgy gondolják, hogy ily módon tudják segíteni a plébániát, kérjük, töltsék ki az űrlap mindkét oldalát, annak minden szükséges részletét, és a kitöltött lapokat a plébánián lehet leadni június 28-ig. Az űrlapok megtalálhatóak a templomban, valamint a honlapon is. Az idei rendelkezésnek az újdonsága, hogy most az adó 3,5 %-át lehet felajánlani, valamint, hogy meg lehet jelölni, hogy ez a felajánlás két évre szóljon. Aki úgy gondolja, elviheti ismerőseinek, munkatársainak, szomszédainak is az űrlapot. Előre is köszönjük mindenki támogatását!
  4. Jövő vasárnap lesz a Péter-fillérek gyűjtése a Szentszék javára.
  5. Az idei nyárra tervezett programokat egyenlőre felfüggesztjük, amíg nem látjuk a helyzet további alakulását.
  6. A Vasárnap című hetilap írásait szeretettel ajánljuk a Kedves Hívek figyelmébe!

 

Mindenkinek áldott hetet kívánunk!