HIRDETÉSEK

 

 1. április 14. – Virágvasárnap

 

 1. Plébániánk nagyheti szertartásának időpontjai a mellékelt lapon olvashatóak.
 2. A szent három nap alatt (nagycsütörtök, nagypéntek, nagyszombat) és húsvétvasárnap a szertartások előtt fél órával és a szertartások közben is gyónási lehetőséget biztosítunk. Kérjük a Kedves Híveket, használják fel a lehetőséget, ünnepeljenek tiszta lélekkel, éljenek húsvétkor a szentségekkel.
 3. Nagypénteken 15.00 órától Városi keresztutat járunk a székesegyháznál.
 4. A nagypénteki adományokat itt a plébánián a Szentföld javára gyűjtjük.
 5. Nagyszombaton 09.00 – 17.00 óra között a szentsír látogatására lesz lehetőség. Azok, akik vállalni tudnak egy órát a szentsírnál, kérjük, iratkozzanak fel a kitett lapra. Köszönjük!
 6. Nagyszombat este, a feltámadási szentmise után ételszentelést tartunk. A szentelni való ételeket a templom szentélye közelében kérjük elhelyezni. Ételszentelést – igény szerint – a húsvétvasárnapi szentmisék után is végzünk.
 7. A feltámadási szentmisére lesznek 3 lejért megvásárolható műanyagtartós gyertyák, de ki-ki hozhat saját gyertyát is, melyet a bevonuláskor, a keresztségi fogadalmak megújításakor és a körmeneten használunk.
 8. Kedden este lezárjuk a nagyböjti élelmiszergyűjtési kezdeményezést, hogy még legyen idő a csomagok összeállítására és eljuttatására. Isten fizesse áldozatukat!
 9. Nagyhéten és a Húsvét utáni két héten plébániánkon nem lesznek hittanórák és katekézisek!
 10. A pápalátogatás programja is lassan teljesen körvonalazódik. Eddig azt tudjuk, hogy a vonat hajnalban érkezik Csíkszeredába. Kb. 3-4 órát kell számolni, amíg az ellenőrzéseken átmenve a vonattól feljutunk a nyeregbe. A szentmise 11.45-kor kezdődik. A vonat pedig kora este indul vissza. A vonatút költségét még nem pontosította teljesen a püspökség, de maximum 110 lej lesz. Kérjük, hogy akik feliratkoztak, nagyszombatig 50 lej előleget hozzanak. Így tudjuk véglegesíteni a jelentkezésüket.
 11. Sok köszönet jár azoknak az önkénteseknek, akik a mai jótékonysági vásárt, és a vásár termékeit előkészítették! Isten fizesse meg nekik!
 12. Köszönjük szépen mindazoknak, akik tegnap el tudtak jönni – sokan voltak -, és segítettek a plébánia takarításában! Nagyhétfőn délelőtt 09.00 órától a templom takarításában szeretnénk segítséget kérni, hogy a templom is ünneplőbe öltözzön.
 13. Most a szentmise végén a fiatalok megjelenítik röviden Krisztus szenvedéstörténetét. Köszönjük nekik és Blanka nővérnek is a közreműködést!
 14. A Vasárnap újság aktuális számában olvashatunk az önkéntességről és a testvériségről Ferenc pápa meglátásában.

 

Mindenkinek áldott nagyhetet kívánunk!