HIRDETÉSEK

 

 1. március 17. – Nagyböjt 2. vasárnapja

 

 1. A mai vasárnapon jótékonysági vásár van a templom előtt a plébánián készült termékekből. Isten fizesse az önkéntesek munkáját!
 2. A nagyböjti időben az egyház előírásai szerint tartózkodunk a hangos mulatságoktól, valamint egészséges emberek esetében tizennégy éves kor fölött a hús fogyasztásától a nagyböjt péntekjein.
 3. A nagyböjti időben templomunkban minden pénteken és vasárnap a szentmise előtt 17.15-től keresztutat járunk. Szeretettel várunk mindenkit!
 4. Március 19-én, Szent József ünnepén, 17.00 órakor lesz a Szent József-telepi Plébánia búcsúja, melyre szeretettel várnak mindenkit. Ezen a napon templomunkban nem lesz szentmise.
 5. Március 21-én, csütörtökön, 19.00 órakor ifjúsági hittan lesz a plébánián a 17-35 éves korosztály számára. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!
 6. Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepére kilenceddel készülünk a Vincés Nővérekkel együtt, melyet március 16-án kezdtünk el. A szentmise után közös zsolozsma, majd Szűz Máriát köszöntő ima, végül pedig csendes elmélkedés lesz. Aki be tud ebbe, akár részben is kapcsolódni, nagy szeretettel várjuk! Szent József ünnepén mindenki egyénileg végezheti a kilenced imádságait, hiszen este a búcsún leszünk.
 7. A személyi jövedelemadó 2%-áról való rendelkezés időszakát júliusig meghosszabbították. Így még van lehetőség a nyilatkozatokat behozni, valamint másoknak is ajánlhatjuk ezt a támogatási lehetőséget. A plébániának nyújtott támogatásukat előre is köszönjük!
 8. Még lehet jelentkezni a csíksomlyói pápalátogatásra.
 9. A Csíksomlyói Búcsúra plébániánkról zarándokbusz indul, amennyiben lesz megfelelő számú jelentkező. Aki a búcsún is szeretne részt venni, amely a pápalátogatás után egy héttel lesz, kérjük jelezze a plébánián.
 10. Ebben a nagyböjti időben is meghirdetjük a plébániánk rászorulóit megsegítő élelmiszergyűjtési akciónkat. A tartós élelmiszereket Szent Katalin szobra alá lehet helyezni. Aki pénzadománnyal szeretné támogatni kezdeményezésünket, adományát a kitett kék perselybe helyezheti. Köszönjük szépen támogatásukat!
 11. Március 25-én, a szentmise keretében teszik le ígéretüket mindazok, akik vállalják a lelki adoptálást veszélyben lévő, vagy meg nem született magzatokért. Akik ezt vállalni szeretnék, kérjük jelezzék március 23-ig a sekrestyében. A lelki adoptálással kapcsolatos tájékoztatást megtalálhatják a kitett lapokon, a plébánia Facebook oldalán, vagy személyesen is érdeklődhetnek a plébánián.

 

Mindenkinek áldott nagyböjti utat kívánunk!