HIRDETÉSEK

 

  1. március 3. – Évközi 8. vasárnap

 

  1. Ma délután 17.00 órakor szentségimádással kezdődik a Szent László templomban a nagyváradi fogadalmi triduum, majd 18.00 órától szentmise lesz. Ezért a városban elmaradnak az esti szentmisék. Templomunkban is elmarad az elsővasárnapi szentségimádás és a ma esti szentmise. Szintén a fogadalmi triduum miatt március 4-5. napokon templomunkban reggel 08.00 órakor lesznek a szentmisék. Hétfőn és kedden is 17.00 órától szentségimádás, 18.00 órától szentmise lesz a Szent László Templomban, amelyre szeretettel várnak mindenkit!
  2. Március 6-án, szerdán, Hamvazószerda, a nagyböjti idő kezdete, amely szigorú böjti nap. A hústilalom kötelezi azokat, akik tizennegyedik életévüket betöltötték; a szigorú böjt pedig (hústilalom és háromszori étkezés, amiből egyszer lakunk jól) az összes nagykorúakat kötelezi hatvanadik életévük megkezdéséig. Templomunkban a szentmise – a hamvazás szertartásával – 18.00 órakor kezdődik.
  3. A nagyböjti időben templomunkban minden pénteken és vasárnap a szentmise előtt 17.15-től keresztutat járunk. Szeretettel várunk mindenkit!
  4. Március 7-én, csütörtökön, 19.00 órától ifjúsági hittan lesz a plébánián a 17-35 éves korosztály számára. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
  5. A Rózsafüzér Társulat találkozóját március 8-án, az esti szentmise után tartjuk. A Társulat márciusi imaszándéka: „László püspök atyánkért tíz éves püspökké szentelési évfordulója alkalmából.”
  6. Március 16-án szervezik meg a Rózsafüzér Társulatok egyházmegyei találkozóját Nagyváradon, amelyre szeretettel várják a Társulati Tagokat! Kérjük, hogy az érdeklődők mielőbb jelentkezzenek a csoportok vezetőinél!
  7. Még tart a személyi jövedelemadó 2%-áról való rendelkezés időszaka. A kitöltött lapokat a sekrestyébe kérjük behozni. A nyilatkozatokat legkésőbb március 13-ig lehet leadni. Előre is köszönjük!
  8. A június 1-ei csíksomlyói pápalátogatásra elkezdődött a regisztráció. Időben jelzünk az érintetteknek, hogy milyen adatokra lesz még szükség. Még március 20-ig lehet jelentkezni a fennmaradó néhány helyre.
  9. A Csíksomlyói Búcsúra plébániánkról zarándokbusz indul, amennyiben lesz megfelelő számú jelentkező. Aki a búcsún is szeretne részt venni, amely a pápalátogatás után egy héttel lesz, kérjük jelezze a plébánián.

 

Mindenkinek Isten áldását kívánjuk az előttünk álló hétre!