HIRDETÉSEK

 

  1. november 12. – Évközi 32. vasárnap

 

  1. Idén először hirdette meg Ferenc pápa a Szegények Világnapját, melyre november 19-én, jövő vasárnap kerül sor. Az erre a napra írt üzenetében Ferenc pápa buzdítja a híveket, hogy a világnapot megelőző héten imával és konkrét cselekedetekkel készüljenek: keressék föl a környezetükben élő szegényeket, nyújtsanak segítő kezet a barátság és a szolidaritás jegyében. A püspök atya is arra bátorít mindenkit, hogy november 13-19. között vállaljuk fel a Szentatyának ezen szándékát.
  2. Jövő vasárnap tartjuk a szokásos Szent Erzsébet gyűjtést a Caritas Catholica szegénykonyhájának a javára.
  3. Jövő vasárnap, november 19-én, 19:00 órakor folytatódik és egyben lezárul a lazarista előadássorozat, melyben a 400 éves jubileumi év alatt rendünk alapítóját, lelkiségét, működését és a Vincés Családot igyekeztünk bemutatni. Az utolsó előadás a Csodáséremről lesz, az előadást Barta Szabolcs CM, tartományfőnök tartja. Szeretettel várunk mindenkit az előadásra és az azt követő agapéra!
  4. Közeledik templomunk búcsúja, Csodásérmű Boldogasszony ünnepe. Az ünnepi szentmise november 27-én, hétfőn, 18:00 órakor lesz. A búcsús szentmise főcelebránsa és szónoka: Mons. Fodor József Helynök Úr.
  5. Templomunk búcsúünnepére lelkiekben kilenceddel készülünk, melyet minden szentmise után elimádkozunk. A kilenced kezdési időpontja november 18. lesz.
  6. Előre hirdetjük, hogy az Eucharisztikus Kongresszusra készülve az egész Kárpát-medencére kiterjedő szentségimádást hirdet az eseményt szervező bizottság. Nem egy helyen, de egy időben, 2017. november 25-én, szombaton, helyi idő szerint 18-19 óra között imádkozunk azért, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük. Ezért templomunkban november 25-én 17:00 órától lesz a szentmise. 18-19 óra között szentségimádási óra lesz, melyre szeretettel várjuk – a püspök atya szavait idézve – „az egyháztanácsosokat, a fiatalokat, a csládokat, lelkiségi mozgalmakat, társulatokat, hogy álljanak e kezdeményezés mellé és vegyenek részt a szenségimádáson.”
  7. Felhívjuk a kedves Hívek figyelmét az egyházközségi hozzájárulás (egyházadó) fontosságára. Felméréseink szerint ebben az évben kb. 100 család még nem rendezte anyagi hozzájárulását az egyházközség fenntartásához. Adományainkkal is az egyház, a plébánia iránti ragaszkodásunkat, szeretetünket fejezzük ki, anyagi értelemben pedig a templom és a plébániaépület működési költségeihez, valamint az éves adók kifizetéséhez járulunk hozzá, amelyek az egyházmegye és az állam felé köteleznek minket. Ezeket csak a Hívek segítségével tudjuk kifizetni. Köszönjük megértésüket, és Isten fizesse meg áldozatos támogatásukat!
  8. Plébániánk családjait felkérték, hogy kapcsolódjanak be az egyházmegyei adventi vásárba, és képviseljék a plébániát a családosok pultjánál. Várjuk olyan családok jelentkezését, akik közösen készítenek valamit itt a plébánián, majd ezt árulják a vásáron, és a bevételt a püspökség által meghatározott karitatív célra fordítják. Az adventi vásár december 9-én lesz. A részleteket a jelentkező családokkal egyeztetjük.
  9. Az adventi időben a Rorate szentmisék mellett otthon a hétköznapokban is lehet készülni Jézus születésének megünneplésére. Egy ilyen otthoni készülődésre szeretnénk meghívni a Kedves Híveket, melyet a „Hétköznapok Lelkigyakorla-tának” hívnak. Ennek vállalása azzal jár, hogy egy kis füzet segítségével minden nap fél órát kell olvasásra és imádságra szánni napközben, majd este egy rövid visszatekintéssel zárni a napot. Hetente egyszer van egy közös találkozó a plébáni-án, ahol megbeszéljük az előző hét eseményeit, és megkapjuk a füzetet a követke-ző hétre. A közös találkozók időpontjai: december 3, 10, 17, 23, a szentmisék után. Szeretettel várjuk az érdeklődőket és a jelentkezőket november 30-ig!

 

 

 

Mindenkinek Isten áldását kívánjuk az előttünk álló hétre!