HIRDETÉSEK

 

  1. május 7. – Húsvét 4. vasárnapja

 

  1. Ma a Nagyváradi Egyházmegyében gyűjtés van a papnevelés céljaira. Kérjük a Kedves Híveket, hogy a papi hivatások ügyét ezen a módon is támogassák. Köszönjük szépen!
  2. Május 14-én, jövő vasárnap lesz az Egyházmegyei Zarándoklati Nap: Szent László királyt, az Egyházmegye alapítóját ünnepeljük. Az idei Szent László Évben ez egy kiemelkedő esemény, melyre nemcsak belföldről, hanem külföld-ről is érkeznek zarándokok. Az ünnep programja a következőképpen alakul:

09.00   Székesegyház – A győri Szent László ereklye érkezése

11.00  Székesegyház – Ünnepi szentmise. Főcelebráns: Erdő Péter bíboros

12.30  Székesegyház – Vártemplom – Ünnepi körmenet a két Szent László ereklyével

16.30  Vártemplom – Káptalani szentmise

Vasárnap délután lehetőség nyílik, hogy mindenki tiszteletét tegye a Szent László ereklyék előtt a Vártemplomban. Bátorítjuk a Híveket, minél többen vegyenek részt az ünnepi programokon.

  1. Május 14-én, vasárnap a Szent László-ünnepség programja miatt a nagyváradi templomok miserendje megváltozik. Templomunkban ezen a vasárnapon csak 08.00 órakor lesz szentmise azok részére, akik nem tudnak részt venni az ünnepségen. Nagyváradon az esti szentmisék elmaradnak, helyettük 16.30-kor a Vártemplomba várnak mindenkit a káptalani szentmisére.
  2. Plébániánk zarándokbuszt indít a csíksomlyói búcsúra. Még van néhány hely, kérjük az érdeklődőket, mielőbb a sekrestyében jelentkezzenek.
  3. A Rózsafüzér Társulat májusi imaszándéka: A Szűzanya hónapjában az édesanyákért imádkozunk, hogy a családon belül hűségesen megéljék hivatásukat. A Rózsafüzér Társulat szokásos találkozója – a lazaristák rendi gyűlése miatt – nem hétfőn, hanem május 9-én, kedden lesz megtartva.
  4. Ma van Anyák napja. Szeretettel köszöntjük az édesanyákat, és hálásan köszönjük mindazt a jót, áldozatot, melyet értünk tesznek. Isten éltesse és áldja meg őket!
  5. A Vasárnap című hetilap mostani számában megtaláljuk az aranymisés Mons. Fodor József vikárius úrral készült életút-interjú második részét, olvashatunk a májusi Mária-ájtatosságról, Ferenc pápa egyiptomi látogatásáról és a körülöttünk zajló egyházi eseményekről.

 

Mindenkinek Isten áldását kívánjuk az előttünk álló hétre!