HIRDETÉSEK

 

  1. március 5. – Nagyböjt 1. vasárnapja
  2. Ezen a vasárnapon minden szentmise után a hamvazás szertartásában részesedhetnek mindazok, akik szerdán nem tudtak eljönni templomba.
  3. Hamvazószerdával elkezdődött a nagyböjti idő. Ebben az időszakban templomunkban minden pénteken és vasárnap a szentmise előtt 17.15-től keresztutat járunk. Szeretettel várunk mindenkit!
  4. A nagyböjti időben az egyházi hagyomány szerint pénteken tartózkodunk a hús fogyasztásától, az egész nagyböjti időben pedig a hangos mulatságoktól. Ezen kívül más lemondásokkal is böjtölhetünk, valamint jobban odafigyelünk az imádságra és az irgalmasság cselekedeteinek gyakorlására. Bátorítunk mindenkit, hogy a lelki megújulás érdekében bölcsen használja fel ezeket a lehetőségeket a nagyböjti idő folyamán.
  5. A Rózsafüzér Társulat márciusi imaszándéka: Az üldözött keresztényekért, hogy megtapasztalhassák az egész Egyház támogatását az imádságban és az anyagiakban nyújtott segítség által. Március 6-án, hétfőn az esti szentmise után megtartjuk szokásos találkozónkat, melyre szeretettel várjuk a Társulat tagjait.
  6. Templomunk gyóntatóhelyiségébe egy új térdeplőt helyeztünk el, melyet egyik egyháztanácsosunk közvetítésével a Mallersdorfi Ferences Nővérektől kaptunk ajándékba.
  7. A plébánia épületében két lakószoba és a konyha teljesen elkészült, így az elkövetkező napokban terveink szerint beköltözünk. Köszönjük szépen mindazoknak, akik bármiben segítettek, hogy ez megvalósuljon, Isten fizesse meg fáradozásukat, segítségüket!
  8. A Vasárnap című hetilap mostani számában egy szokatlan nagyböjti gyakorlatról olvashatunk: a szép felfedezéséről. Továbbá olvashatunk a keresztúti ájtatosság kialakulásáról, az önismeretről, és az egyházi élet színes eseményeiről.

 

 

Mindenkinek Isten áldását kívánjuk az előttünk álló hétre!