Kedves Hívek!

 

A legújabb rendelkezések értelmében, az előírások szigorú megtartásával, engedélyezett a kültéri közösségi szentmise megünneplése.
Templomunkban május 17-én, vasárnap, 10.00 órakor szabadtéri szentmise lesz, figyelve a következő irányelvekre:

– Akik a megfázás tüneteit mutatják, kerüljék a társas érintkezést. Ugyanakkor a 65 évnél idősebbek nagyon elővigyázatosan és fokozott figyelemmel legyenek jelen, ha mindenképpen részt vesznek a közösségi  eseményeken.
– A miséző papon és kántoron kívül mindenkinek kötelező a maszk viselete. Ha valakinek nem lenne maszkja, a bejáratnál steril maszkot fog kapni, amit viselnie kell.
– Egymás között 1,5 m távolságot kell tartani. Ez különösen érvényes az áldozáskor való mozgásra!
– Amennyiben az időjárás engedi, székeket teszünk ki,  ezzel is jelezve a távolságot. Nagyobb létszám esetén nem jut mindenkinek szék, ezért számítani kell arra, hogy állva kell jelen lenni a szentmisén, ami a szokásosnál kicsivel rövidebb lesz.
– Az áldozás szigorúan kézbe lehetséges.
– Perselyezés szentmise közben nem lesz, a szentmise végén a kijáratnál lehet adományokat hagyni a kitett perselybe.

Az elmúlt időszakban, mivel önhibánkon kívül nem lehetett szentmisén részt venni, ezért a szentmise mulasztás jelen esetben nem számít bűnnek. Ha valaki csak emiatt nem áldozna, az most nyugodtan megteheti.
A szentmise előtt egyenlőre csak korlátozott számban, a távolságot megtartva és maszk viseletével a templomban lehetőség lesz a szentgyónás elvégzésére.
Amennyiben az időjárás engedi 09.30-tól rózsafüzér imádság lesz a templomudvarban.

Mindenkit szeretettel várunk!