HIRDETÉSEK

2023. február 19. – Évközi 7. vasárnap

1. Ma a 10 órai szentmise keretében szervezzük meg a betegek szentségének kiszolgáltatását, mindazoknak akik itt kérték.
2. Szintén ma 17.00 órától szentségimádással majd a 18.00 órai szentmisével kezdődik a Nagyvárad – Ujvárosi Szent László Plébánia szokásos, háromnapos Triduumja, melyen Dr. Kiss Endre atya, a gyulafehérvári Papnevelő Intézet lelkivezetője fog prédikálni. Szeretettel várnak mindenkit!
3. Február 22-én, Hamvazószerdával, amely szigorú böjti nap, elkezdődik a nagyböjti idő. A hústilalom kötelezi azokat, akik tizennegyedik életévüket betöltötték; a szigorú böjt pedig (hústilalom és háromszori étkezés, amiből egyszer lakunk jól) az összes nagykorúakat kötelezi hatvanadik életévük megkezdéséig. Hamvazószerdán templomunkban 10.00 és 18.00 órakor lesz szentmise a hamvazás szertartásával.
4. A nagyböjti időben templomunkban minden pénteken a szentmise előtt 17.15-től keresztutat járunk. Szeretettel várunk mindenkit!
5. A jövő héten kedden 19.00 órától fiatal felnőtt katekézis, szerdán 16.00 órától ovis-kisiskolás hittan, 19.00 órától felnőtt katekézis, pénteken 16.00 órától elsőáldozási hittan, 17.00 órától bérmálkozási felkészítő, 19.00 órától ifi hittan, szombaton 11.00 órától ministránspróba, 15.00 órától gyermekkórus, zenetanulás lesz. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
6. Február 28-ától, keddenként, a 300 éves jubileumát ünneplő Nagyvárad- Újvárosi Szent László templom Missziós Napokat szervez, amelynek programjai szintén megtalálhatóak a hirdetőtáblán.
7. Aki a jövedelem utáni adója 3,5%-ával szeretné és tudja támogatni a plébániát, az űrlapok megtalálhatóak hátul az asztalon és majd letölthetőek lesznek a honlapról is. Ez is nagy segítség a plébániának és hálásan köszönjük az eddigi évek felajánlását is!
8. A Vasárnap című hetilap mostani számában olvashatunk a kiengesztelődésről Ferenc pápánk katekézisében, beszámolót a lelkigyakorlatos kántortovábbképzőről, valamint a gyógy és termálvizek értékességéről. Szeretettel ajánljuk a Kedves Hívek figyelmébe!

ISTEN ÁLDÁSÁT KÍVÁNJUK MINDENKINEK AZ ELŐTTÜNK ÁLLÓ HÉTRE!