HIRDETÉSEK

 

  1. február 14. – Évközi 6. vasárnap

 

  1. Február 15-én, hétfő este, a szentmise után egy rövid találkozóra várjuk mindazokat, akik jelentkeztek, hogy itt a templomban vegyék fel a betegek kenetét. A betegek kenetének szentségét február 16-án, a 18.00 órai szentmisében szolgáltatjuk ki számukra.
  2. Február 17-én, Hamvazószerdával, amely szigorú böjti nap, elkezdődik a nagyböjti idő. A hústilalom kötelezi azokat, akik tizennegyedik életévüket betöltötték; a szigorú böjt pedig (hústilalom és háromszori étkezés, amiből egyszer lakunk jól) az összes nagykorúakat kötelezi hatvanadik életévük megkezdéséig. Hamvazószerdán templomunkban 10.00 és 18.00 órakor lesznek szentmisék a hamvazás szertartásával.
  3. Még a jövő hét folyamán is a Házasság Hete alkalmából szeretettel várják a házaspárokat a Püspöki Palota kertjébe egy 16 állomásból álló sétára, ahol közösen elgondolkodhatnak házasságuk mérföldkövein. A sétát reggel 6 és este 10 között önállóan bármikor meg lehet tenni. Több információt a plébánia és az egyházmegye honlapján lehet találni.
  4. Jövő héten indulnak a szentségekre való felkészítő hittanórák. Az elsőáldozásra való felkészítő pénteken, 16.00 órától, a bérmálkozásra való felkészítő szombaton 10.00 órától lesz. Ez azok részére szól, akik 2019 őszén kezdték még el a felkészülést.
  5. A nagyböjt idején templomunkban pénteken és vasárnap 17.00 órától keresztútra hívunk és várunk mindenkit szeretettel.
  6. A Vasárnap című hetilap mostani számában többek között olvashatunk a nagyböjti időről, a helyes böjtölésről és Pilinszky Jánosról is születésének 100. évfordulóján.

 

Mindenkinek Isten áldását kívánjuk az előttünk álló hétre!