HIRDETÉSEK

 

  1. december 13. – Advent 3. vasárnapja

 

  1. Az adventi időben hétfőtől szombatig hajnali, Rorate szentmisék vannak 06.00 órakor. A hajnali szentmisék alkalmával is mindig van lehetőség szentgyónásra. Szeretettel várunk mindenkit, aki tudja vállalni az adventi készületnek ezt a formáját is. A szokásos közös reggeli, sajnos idén elmarad. Az esti, 18.00 órai szentmisék továbbra is megmaradnak.
  2. A december 20-re tervezett egyháztanács tagok eskütétele más időpontra lesz áttéve. Előreláthatólag karácsony másodnapján, december 26-án fogjuk tudni megszervezni az eskütételt, de erről még egyeztetni fogunk a tanácstagokkal is.
  3. A Nagyváradi Püspökség Betlehem-készítő pályázatot hirdet. Az elkészült munkákat december 15-ig kell a püspökségen leadni. A pályázat részleteiről a hirdetőtáblán, valamin a plébánia honlapján lehet olvasni. Bátorítunk mindenkit, és különösen a gyerekes családokat, hogy gyerekek és szülők közösen készítsék el betlehemesüket.
  4. Az adventi időben még tart a tartós élelmiszerek, tisztítószerek, valamint a pénzadomány gyűjtése a rászorulók megsegítésére. Az élelmiszereket, tisztítószereket a Szent Katalin-szoborhoz, a pénzadományt a kék színű perselybe lehet tenni! Köszönjük mindenkinek az eddigi adományokat!
  5. Advent harmadik hetében a nagyváradi egyházmegyében a rendfenntartókért és a közélelmezésben dolgozókért imádkozunk
  6. Jövő szombaton a 2. csoportot kérjük szépen a templom takarítására.
  7. A közelgő házszentelésekkel kapcsolatban hirdetjük, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel, csak azokhoz megyünk el januárban házat szentelni, akik ezt kérik, és külön jelzik a plébánia felé. A házszentelések az előírások betartásával fognak történni. Tehát, akik szeretnék, hogy január első napjaiban szenteljük meg az otthonukat, kérjük iratkozzanak fel a plébánián.
  8. A Vasárnap című hetilap mostani számában többek között olvashatunk a betlehemi Születés bazilikáról, az ünnepi hangolódásról, valamint több tanítást és lelki írást találhatunk benne az egész hétre. Szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe!