HIRDETÉSEK

 

 1. november 29. – Advent 1. vasárnapja

 

 1. Advent első vasárnapján minden szentmisén megáldjuk az otthon készített adventi koszorúkat. Templomunkban a mai napon 08.00, 10.00 és 18.00 órakor lesznek szentmisék. A mai vasárnapon az egész egyházmegyében az egészségügyben dolgozókért imádkozunk.
 2. Az adventi időben hétfőtől szombatig hajnali, Rorate szentmisék lesznek 06.00 órakor. Szeretettel várunk mindenkit, aki tudja vállalni az adventi készületnek ezt a formáját is. A szokásos közös reggeli, sajnos idén elmarad. Az esti, 18.00 órai szentmisék továbbra is megmaradnak.
 3. Az adventi készületet segítendő, kis adventi füzetek is érkeztek. Minden napra egy elmélkedést tartalmaznak, amelyeket a gyulafehérvári szeminárium közössége írt. Ezek ingyenesen elvihetők a bejárat mellől, kérjük éljenek a lehetőséggel.
 4. Ma tartjuk meg az elhalasztott egyháztanács választást. Kérjük, hogy a szavazólapon a 16 névből válasszanak ki 8 nevet, egy „X”-et téve a nevek elé, majd a szavazólapot helyezzék a kijáratnál lévő kosárba.
 5. A Nagyváradi Püspökség Betlehem-készítő pályázatot hirdet. Az elkészült munkákat december 15-ig kell a püspökségen leadni. A pályázat részleteiről a hirdetőtáblán, valamin a plébánia honlapján lehet olvasni. Bátorítunk mindenkit, és különösen a gyerekes családokat, hogy gyerekek és szülők közösen készítsék el betlehemesüket.
 6. A héten elsőpéntek lesz, ellátogatunk idős és beteg testvéreinkhez.
 7. Jövő vasárnap, a hónap első vasárnapján, délután 16.00 órától csendes szentségimádás lesz, amely 17.45-kor litániával és szentségi áldással zárul.
 8. A mai nappal kezdődően élelmiszerek, tisztítószerek, tisztálkodási szerek, valamint pénzadomány gyűjtését hirdetjük meg a rászorulók megsegítésére. A pénzadományokat a kis asztalon lévő (kék színű) perselybe lehet betenni, az élelmiszereket, tisztítószereket, tisztálkodási szereket a Szent Katalin szobor alá lehet helyezni. Ezekből csomagokat állítunk össze, melyeket karácsonyra eljuttatunk a rászorulóknak. Előre is köszönjük támogatásukat!
 9. Felhívjuk a Kedves Hívek figyelmét az egyházi hozzájárulás (egyházadó) fontosságára, ami nélkül nem tudjuk hosszú távon a plébánia mindennapi működését fenntartani. Kérjük, hogy lehetőségeik szerint rendezzék a hátralékokat, hogy mi is láthassuk a plébánia lehetőségeit a jövő évre vonatkozóan.
 • A Vasárnap című hetilap mostani számában többek között olvashatunk az adventi készületről, és találunk benne vincés forrást is. Szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe!