HIRDETÉSEK

 

  1. április 19. – Húsvét 2. vasárnapja

 

  1. A hét folyamán szombatig, este 18.00 órakor lesznek az elő szentmise közvetítések. Jövő vasárnap 10.00 órakor lesz közvetítés.
  2. Köszönjük szépen a sok tartós élelmiszeradományt, tisztítószereket, melyek a nagyböjti gyűjtés során érkeztek. Ezeket folyamatosan juttattuk és juttatjuk el a rászorulóknak. Az élelmiszerek, tisztítószerek mellett készpénz (kék persely), valamint banki átutalás útján eddig 1477,- RON pénzadomány gyűlt a rászorulók megsegítésére. Ezekből is folyamatosan élelmiszert vásárolunk (felvágottak, sajtok, konzervek, zöldségek, stb.), amit a tartós élelmiszerek (lisztek, rizs, cukor, tésztafélék) mellé tudunk adni. Köszönjük szépen mindenki nagylelkűségét a rászorulók nevében is!
  3. Ugyanakkor köszönjük a templom fenntartására juttatott adományokat is!
  4. Idős testvéreinknek bármire szüksége lenne, bátran forduljanak telefonon a plébániához és megszervezzük a segítségnyújtást (bevásárlás, gyógyszer, stb.).
  5. A tökéletes bánatról és a lelki áldozásról egy kis segítséget tettünk közzé a honlapon (ro) erre az időre, amikor fizikailag nem járulhatunk ezekhez a szentségekhez.
  6. Az egyházmegyei irányelvek szerint elhalasztásra kerülnek a tavaszra tervezett elsőáldozások. A lehetséges jövőbeli időpontokról a szülőkkel fogunk egyeztetni.
  7. A jövedelem utáni adó 3,5 %-áról való rendelkezés kérdésével kapcsolatban, a jelen helyzetre való tekintettel, még kivárunk. Eddig senkinek a nyilatkozatát nem adtuk le. Akik már kitöltötték, nekik is újat kellene kitölteni az új nyomtatvány miatt, illetve, ha másfelé szeretnék irányítani, akár egészségügyi szervezeteket támogatva, akkor azt nyugodtan megtehetik. A kérdéssel kapcsolatban, a fejlemények függvényében még fogunk jelentkezni.
  8. Ezekben a nehéz napokban egyesítse plébániai közösségünket az imádság. Imádkozzunk a betegekért, az orvosokért, ápolókért, az idősek otthonában dolgozókért, és mindazokért, akik veszélynek vannak kitéve.

 

ÁLDOTT HÚSVÉTI IDŐT KÍVÁNUNK MINDENKINEK!