HIRDETÉSEK

 

  1. március 29. – Nagyböjt 5. vasárnapja

 

  1. Az érvényben lévő rendelkezések értelmében a templomokban sem szentmiséket, sem liturgikus cselekményeket nem lehet a hívek jelenlétében tartani.
  2. Vasárnap 10.00 órakor élőben közvetítjük a szentmisét a plébánia Facebook oldalán.
  3. Hétfőtől szombatig 18.00 órakor közvetítjük a szentmiséket templomunkból szintén a plébánia Facebook oldalán. A Kedves Hívek így kapcsolódhatnak be azokba a szentmisékbe, amelyeket elhunyt szeretteikért, vagy a kért szándékukra végzünk.
  4. Idős testvéreinket különösen kérjük, hogy maradjanak otthonaikban, és bármire szükségük van, bátran forduljanak telefonon a plébániához és megszervezzük a segítségnyújtást (bevásárlás, gyógyszer, stb.).
  5. A rendkívüli állapotra való tekintettel a vasárnapi vagy ünnepnapi szentmisékről felmentésben részesülünk azzal a feltétellel, hogy otthonunkban imádságos lelkülettel, lehetőség szerint a szentmise-közvetítéseket követve megszenteljük az Úr napját.
  6. Ezekben a nehéz napokban egyesítse plébániai közösségünket az imádság. Imádkozzunk a betegekért, az orvosokért, ápolókért, az idősek otthonában dolgozókért, és mindazokért, akik veszélynek vannak kitéve.
  7. A nagyböjti készületünket a Szentírás olvasásával, a Keresztút otthoni imádkozásával, a közös családi imával, lelki könyvek olvasásával éljük meg. A hét folyamán a Hegyi Beszéd olvasására hívjuk a Kedves Híveket Máté evangéliumából. Minden nap meg is osztjuk az olvasásra javasolt részt a plébánia Facebook oldalán.